loader

Glavni

Napajanje

Diabetes mellitus i sve o tome!

Svjetska dijabetes vijesti, novi razvoji, proizvodi.

Idi na Lantus (Recenzije)

Idi na Lantus (Recenzije)

Vaša poruka Alić 19.05.2005, 7:45

Vaša poruka Irene 19.05.2005, 7:52

Vaša poruka Sergey B. 19.05.2005, 8:01

Vaša poruka Sergey B. 19.05.2005, 8:07

Vaša poruka Irene 19.05.2005, 8:14

Vaša poruka YM 19.05.2005, 8:56

Vaša poruka Irene "19.05.2005, 9:15

Vaša poruka Helena 19.05.2005, 9:42

Recenzije o Lantusu

Pokupili smo prave recenzije o Lantusovom proizvodu kojeg objavljuju naši korisnici. Najčešće, odgovor je napisao majke malih pacijenata, ali oni također opisuju osobnu povijest uporabe lijeka na sebe.

Dijabetes melitus, koji zahtijeva liječenje inzulinom, u odraslih, adolescenata i djece starije od 6 godina.

rasprava

Mislite od inzulina? Ja sam na novom Rapidu i Lantusu. U međuvremenu, ja ne iskala- otišao u IVF kliniku i endokrinolog joj je rekao da sam htjela zatrudnjeti. Endokrinolog se ne može govoriti o eko, ali ja radim svoj normalan to skazala- na ovaj otneslas.V IVF klinike imaju endokrinologa, reproduktivni sustav, te će vas uputiti na endokrinologa, ali u tom smislu da je mali samo analiza će izgledati i sve. Potrebno je zaključiti iz endokrinologa koji stojiš na uchete.A čak iznajmio glikirani hemoglobin, koji si ti? Kaki.

Xun, isti problem koji imam. Ali moj liječnik dopuštao mi je zatrudnjeti na Lantusu. Rekao je da sve ide dobro. Mnogi od nje su sjedili na lantusu tijekom trudnoće i rodili zdrave bebe. ne brinite. Ja planiram postati trudna. Diabet ima osam i pol godina. Imam puno strahova. Radim. ali želim odmah otići u bolnicu u prvim tjednima. da se ne stišću na poslu i tiho nose.

Imam 11 godina dijabetesa, postoje komplikacije u mojim očima. katarakte. Lantus 14 jedinica i Novorapid XE, približno 6-8 jedinica. GG 6.3 na početku trudnoće. Šećer nije pao ili kada. Tvrda kao što je opisano, nisam imala. Sve je kao i obično. Otpornost na inzulin nije se promijenila.

. Sam izbacio sve dalje mi omogućuje da njeguje ovo dijete))) nadam se, a onda će sve biti u redu)) I ja sam bio na aktrapida i Protafane i gdje je prije 4 godine je prebačen u Epaydru i Lantus® i za vrijeme B Nisam se promijenio, moja oni su bolji od da, a posebno nisu inzistirali. Moj muž i ja smo još uvijek u građanskom braku. On sam stranac. općenito, sve je složeno. O djetetu sam odlučio, ali još se službeno oženio za njega. Ja ga sve više neugodno samo ne znam možda je to zbog trudnoće. ili naprotiv samo oči otvorene na njemu iako kao i dobro to se događa. Imate li odnos sa svojim - mir i ljubav? Živiš zasebno ili s vama.

Ja sam na novorapid i levemire. Posljednji je bio na lantus, ali on ne može biti trudna! bolnica još uvijek nije izabrala

. 1 sat nakon jela, ne više od 7. Tijekom dana 4-7 mmol / l. Definicija glikemije je 6-8 puta dnevno. Prijelaz na fiziološki režim inzulinske terapije. Poželjno je koristiti NPH, a ne lantus ili levemir. Pokrenite test traku za ketonuriu i pristajte na isporuku do 38 tjedana i 6 dana. Ne možete se oporaviti, ne možete podnijeti hipoglikemiju i dati se osobama bez odgovarajućeg liječenja.

. E. shvatiti što smo bili ITS KONTAKT2. Čim trudnoću preciznu kontrolu nad šećera, COPE bilo, ni sam ne vrlo disciplinirano OVAJ SPRAVILAS.3. Ja Lantus (prošireni) I NOVOROPID (kratko), iako je koncepcija i trudnoća izbor protofan (prošireni), ali na tome, ja vozio šećera, i što je najvažnije je zadržao šećer NORME3. Provesti sve preporuke liječnika, ali ga slušati, jer nitko ne zna svoje tijelo poput vas Samia ako je više pustiti da me kontaktirate, ja ću se konzultirati s MY endokrinologa, jer siguran sam da ako postoji još jedna prilika da postane majka, ona bi trebala biti KORIŠTENJE. U vrijeme trudnoće bila sam tri.

Priprema inzulina Lantus za stabilizaciju razine šećera

Lantus je jedan od nedavno uvedenih inzulina na domaćem tržištu. Ovaj lijek je vrlo različit od drugih lijekova, on je jedini analog humanog inzulina. Što je Lantus, kako pravilno dozirati i nasjeckati, i još mnogo toga ćete naučiti iz današnjeg članka.

Ono što se koristi za Lantus

Glavni aktivni sastojak Lantusa je inzulin glargin. Jedna od najznačajnijih prednosti ovog lijeka je da nema vrhunske aktivnosti i ima vrlo glatki profil djelovanja. Ovaj lijek ima produljeni učinak (to je dugi inzulin), veže se receptore osjetljivim na inzulin i tvori manje metabolita od prirodnog inzulina.

Stabilna glikemija kod bolesnika opažena je nakon 3-6 dana Lantusove terapije. Poluživot je isti kao i za prirodni inzulin. Metaboliziranje i djelovanje lijeka mogu suzbiti lijekove s kortikosteroidima, danazolumom, glukagonom, estrogenom, progestinom, somatotropinom, inhibitorima proteaze i hormonima štitnjače.

Ako uzimate takve lijekove, možda ćete morati prilagoditi dozu.

Injekcije ovog lijeka propisane su za dijabetičare za:

  1. Stabilizacija koncentracije glukoze u krvi tijekom dana (osobito ujutro);
  2. Da biste spriječili prijelaz dijabetesa tipa 2 na 1;
  3. Da kod 1 vrste bolesti osigurava zaštitu gušterače i da spasi barem svaku količinu zdravih beta-stanica;
  4. Prevencija dijabetičke ketoacidoze.

Takve injekcije značajno oslobađaju gušteraču. Ovaj dugodjelujući inzulin pomaže smanjiti skok u razini šećera.
Dugi inzulini nisu prikladni za iste svrhe kao i one kratke. Nakon obroka neće moći odmah ugasiti visoku koncentraciju šećera. Isto tako, takvi fondovi nisu pogodni za te svrhe, kada trebate odmah srušiti razinu šećera.

Dugi inzulin djeluje polagano i bit će jednostavno beskoristan. Kako bi pomoglo tijelu da apsorbira konzumiranu hranu, inzulin iz skupine kratkih ili ultraljubičastih sastojaka bolje odgovara.

Ako koristite droge poput Lantusa za ove svrhe, učinak korištenja ne samo da neće biti dobar, nego će biti negativan. Osoba će konstantno skočiti u koncentraciju glukoze, umor će se povećati i pojavi se depresivni uvjeti, metabolički procesi će se poremetiti. Tijekom 1-3 godine pojavit će se komplikacije, zbog čega pacijent može postati onesposobljen.

Zašto trebam dugi inzulin?

Ova vrsta sredstava koja sadrže inzulin opterećena je kako bi se održala normalna koncentracija glukoze u krvi. U ljudskom krvotoku, inzulin stalno cirkulira i cirkulira, fenomen nazvan bazalnom ili pozadinskom razinom inzulina.

Ovaj inzulin dobiva gušterača u konstantnom načinu rada. Kada osoba jede neku hranu, ova žlijezda reagira brzo i oslobađa više proteinskog hormona u krvotok. Taj se proces naziva bolus ili bolusna doza.

Bolusne doze imaju svojstvo povećanja razine inzulina za kratko vrijeme. Dakle, glukoza, koja ulazi u ljudsko tijelo zajedno s hranom, neutralizira se. Kada je osoba bolesna od dijabetesa, ne proizvodi bolusne i bazalne inzuline.

Izbor doziranja

Doza Lantusa ujutro i noću može se razlikovati. Stoga je važno izračunati dozu za te metode odvojeno.

Doza za noć

Važno je da nakon injekcije razina šećera u krvi zadrži na razini 4,5-0,6 mmol / l krvi. Kod 1 vrste šećerne bolesti potrebno je ubrizgati dugi inzulin prije odlaska u krevet i nakon sna, kratkog ili kratkog kratkog prije jela. Ispada oko 6 injekcija dnevno. Dijabetičari trebaju dvije vrste injekcija. Za obje vrste bolesti morate se pridržavati posebne prehrane i ne zanemarivati ​​tjelesnu aktivnost.

Prije početka injekcija morate se pripremiti. Da bi to učinili, bolesnik bi trebao početi mjeriti koncentraciju šećera dnevno (do 15 puta dnevno) tjedno. Idite za to u bolnici koju vrućete dovoljno novca i vremena, tako da je bolje spasiti oboje, i odmah kupiti glukometar za obavljanje postupka kod kuće.

Dijabetesni bolesnici tipa 2 dugog inzulinskog uboda tek prije spavanja. Da biste shvatili je li potrebna jutarnja injekcija, morate analizirati vrijednost glukoze na gladnom želucu tijekom dana.

Dakle, sažetak slijed faza:

  1. 7 dana izmjeriti koncentraciju glukoze prije odlaska u krevet i sljedećeg jutra prije jela.
  2. Rezultat svakog dana napisan je u tablicu (kasnije ćemo analizirati predložak).
  3. Za pojedine dane računamo jutarnji šećer minus šećera posljednje večeri.
  4. Prekršimo dane kad ste večerali prije kreveta (manje od pet sati).
  5. Određujemo hipotetsku koeficijent osjetljivosti agensu.
  6. Dijelimo najmanji porast glukoze tijekom spavanja po ovom omjeru - ovo je vaša početna doza za špijun.
  7. Početna doza unosi se prije odlaska u krevet i nužno stavlja budilicu u sredinu noći za mjerenje razine glukoze.
  8. Ako imate noćnu koncentraciju iznad 3,8, smanjite dozu koju kolem prije spavanja. Također možete ga slomiti u nekoliko pricks i drugi dio probadanje usred noći.
  9. U narednom vremenu, trebate prilagoditi dozu tako da noću niste postojali hipoglikemija i ujutro šećer na prazan želudac nije bio veći od 4.5-0.6 mmol / litre krvi.

Otprilike tako treba izgledati tablica s izračunima:

Medij se automatski odbacuje jer je pacijent zakasnio. Najmanji porast šećera bio je u petak, 4.0. Minimalno povećanje se uzima tako da rezultirajuća doza nije prevelika za vas, to će biti namjerno understated. Dakle, vi ste reosiguranje od razvoja hipoglikemije.

Na primjer, uopće ne proizvodi prirodni hormon inzulina. Zatim će jedinica lijeka smanjiti koncentraciju za 2 mmol (ako vagati manje od 70 kg). Obratite pažnju, manje vaše težine, to je intenzivniji rad insulina. Osoba s težinom od oko 80 kg, ta će brojka biti oko 1,7.

Možete izračunati pojedinačni pokazatelj prema formuli: S 1 dijabetesom, ta se brojka uzima. Ako imate tip 2, tada će taj iznos novca biti vrlo velik. Stoga razmotrite dozu koja se oslanja na činjenicu da će jedinica Lantusa smanjiti koncentraciju za 4.4. Pomoću iste formule izračunajte jedinstveni koeficijent.

Utvrđeno je da je minimalno povećanje glukoze 4 mmol. Pacijent, na primjer, teži 80 kg. Tada će jedinica inzulina smanjiti šećer za 3,52. Ispada da doza inzulina treba biti 1,13 jedinica.

Doza ujutro

Da biste shvatili jeste li zaista potrebni ovaj ubod, najprije se morate suzdržati od jela tijekom dana. Redoslijed koraka:

  • Nemojte jesti 14 sati nakon završetka sna, recimo samo kasnu večeru;
  • Tijekom dana možete popiti biljni čaj, vodu;
  • Ograničiti uporabu lijekova za borbu protiv dijabetesa;
  • Izmjerite koncentraciju glukoze odmah nakon sna, zatim nakon 1, 5, 9, 12 i 13 sati.

Ako ste tijekom mjerenja utvrdili da je količina glukoze u krvi veća od 0,6 mmola i da se ne smanjuje, trebate ubiti inzulin ujutro. Doze se izračunavaju na isti način kao i doze za injekcije u vrijeme spavanja. Da biste prilagodili jutarnju dozu, potrebno je ponoviti postupak, stoga se preporučuje određivanje željene doze u različitim tjednima.

Lantus tehnologija ubrizgavanja

Injekcije bilo kojeg inzulina koji sadrži lijek se obavljaju subkutano. Vrlo često pacijenti ne znaju tehnologiju primjene lijeka i pogrešne injekcije. Nepravilno oblikovanje kože može narušiti kut ulaza igle. Zbog toga može doći do mišićnog tkiva, a očitanja promjene fluktuacije šećera u struji krvi bit će nepredvidljiva.

Također je važno ne ulaziti u krvne žile kada se primjenjuje inzulin. Kako bi se zaštitili, bolje je koristiti ubrizgavanje posebnih tankih i kratkih igala za inzulin.

Za inzulinske injekcije upotrebljava se nekoliko dijelova tijela:

  • Područje abdomena;
  • ramena;
  • Prednja površina bedra;
  • Stražnjice.

Ovisno o lokaciji ulaza Lantusa, njegova apsorpcija varira. Lijek se najbolje apsorbira ako je ubodan u trbuhu, a sama usporena apsorpcija nastaje kada se injektira u stražnjicu i bedra. Ako odlučite napraviti ubrizgavanje u trbušnom području, morate se povući s pupka oko 5 cm i nasjeckati u krug.

U različitim danima trebate izmijeniti točke ubacivanja igala. Imajte na umu, ako pogrešno uzmete nabore, čvrsto ga zategnite ili uhvatite mišićno tkivo, igla će otići teško, a ubod će biti bolan.

Liječenje Lantusom preporučljivo je za upotrebu kod ovih vrsta šprica:

Prije nego počnete koristiti, svakako pročitajte upute priložene štrcaljkama, uvijek slijedite preporuke proizvođača.

Ubrizgavanje se uvodi kako slijedi:

  1. Izvadite štrcaljku iz kućišta i skinite poklopac s njega;
  2. Uklonite pojedinačnu zaštitu od igle i postavite je u štrcaljku;
  3. Dobro protresti i miješati sadržaj štrcaljke;
  4. Mjerenje pomoću klikova birajte unaprijed pojedinačno odabranu dozu;
  5. Pritisnite gumb na mlaznici i uklonite zrak iz igle;
  6. Na području tijela gdje se ubrizgava ubrizgavanje, nanesite kožu. Zatim pritisnite gumb 10 sekundi, tako da je lijek ušao u potkožni prostor. Nakon toga otpustite kožu, držite iglu još 5 sekundi, a zatim ga oštro izvucite.

Prije stavljanja uloška u štrcaljku, bolje je držati 1-3 sata na sobnoj temperaturi. Nemojte koristiti spremnik ako je prisutan precipitat u otopini, nije jasan ili ako je tekućina promijenila boju. Nemojte zaboraviti ukloniti zrak iz uloška (uputa je opisana gore). Nemojte više puniti patrone, one su raspoložive.

Prije ubrizgavanja, obavezno provjerite naziv lijeka kako ne biste unijeli još jedan inzulin. Takva pogreška može biti kobna (doze su odabrane drugačije, a hipoglikemija se može dramatično pojaviti).

Ako nemate odgovarajuću kemijsku štrcaljku, Lantus možete unijeti običnom inzulinskom špricom. VAŽNO! Ako koristite uobičajenu špricu, pažljivo skupljajte lijek, njegova količina u inzulinu i standardnoj štrcaljki je drugačija.

Uvođenje Lantusa potrebno je prema ovoj tehnici:

  1. Izaberite mjesto gdje ćete unijeti lijek;
  2. Unaprijed definirani obrišite ubrizgavanje s antiseptik (Lantus® može srušiti pod utjecajem alkohola, pa neka ga nestati u roku od 5-7 minuta, a tek onda prijeći na ubod Ili nemojte koristiti sredstva koja sadržavaju alkohol.);
  3. Napravi nabiranje s kože (ako koristite iglu ultrashort, ne možete to učiniti);
  4. Ne puštajte nabor, umetnite iglu pod kutom od 45 stupnjeva;
  5. Postupno, čvrstom rukom, pritisnite klip i unesite Lantus;
  6. Nakon tretmana otpustite nabiranje;
  7. Držite iglu pod kožu 5 sekundi, a zatim naglo uklonite.

Ako ubrizgavanje Lantusa nije imalo željeni učinak, ponovo provjerite točnost primjene lijeka. Nemojte žuriti da ubrizgate dozu inzulina. Ako ste ga ubrizgali hladno, bit će apsorbiran mnogo sporije. Kada inzulirajte inzulin pravilno i pravodobno, to će osigurati stabilan pokazatelj glikemije.

Lantus tijekom trudnoće

Nije bilo zasebnih studija učinka ovog lijeka na trudnice. Prema statistikama, 96% žena nije imalo negativne reakcije od Lantusa do djetetova stanja i općeg tijeka pojma. Ovaj inzulin ne ometa rad reproduktivnog sustava.

Ovaj lijek često prepisuje trudnicama od strane stručnjaka. U takvoj situaciji pacijent mora stalno pratiti liječnik i redovito pratiti koncentraciju šećera u krvi.

Obično se potreba za lijekom smanjuje tijekom prvog tromjesečja, tijekom 2. i 3. povećava se naprotiv.

Nakon što je žena rodila, potreba za uvođenjem inzulina izvana je gotovo potpuno smanjena i žena može razviti hipoglikemiju.

Tijekom dojenja možete koristiti Lantus, dok neprestano pratite dozu lijeka. Kada inzulin glargin ulazi u probavni trakt, počinje se raspadati u aminokiselinske molekule. U tom stanju, on ne čini bilo kakvu štetu za bebu, koja je hranjena majčinskim mlijekom.

Tko ne može koristiti Lantus?

Potpuno kontraindicirano ovaj inzulin koji sadrži lijek na takve kategorije pacijenata:

  • Oni koji imaju individualnu netoleranciju na inzulin glagagin ili druge komponente koje su dio lijeka;
  • Osobe s bilo kojim oblikom hipoglikemije;
  • Djeca do 6 godina.

Ovaj lijek ne pomaže kod dijabetičke ketoacidoze. Uz veliku pažnju treba koristiti Lantus koji pati od suženja moždanih i srčanih krvnih žila, autonomna neuropatija, i psihološkim poremećajima, trajanje dijabetesa, retinopatije i proliferatnoy i onih koji su predodređeni za napadaje hipoglikemija.

U nekim pacijentima simptomatologija hipoglikemijskih stanja možda se neće pojaviti.

Liječnika nadzor trebaju starije i prebacio iz životinjskog inzulina ljudskim, osobe s preosjetljivošću na inzulin tvari, pacijenti pate od stalnog stresa i fizičkog napora, uzimanje drugih lijekova, a oni s komorbiditet su prisutni.

Tijekom upotrebe Lantusa svaki pacijent treba racionalno jesti (s dijabetesom koji pokazuje nisku razinu ugljikohidrata) i pokušati konzumirati što je moguće manje alkohola.

Imajte na umu da Lantus može nepovoljno utjecati na sposobnost fokusiranja i fokusiranja. To može potaknuti razvoj hiper- i hipoglikemije, zbog čega se smanjuje vizija i počinje dezorijentacija. Stoga, osobe koje uzimaju terapiju za ove lijekove i druge inzuline tijekom liječenja su kontraindicirane da voze automobil ili provode potencijalno opasne poslove.

Slično znači

Na farmakološkom tržištu postoji niz sličnih proizvoda koji sadrže inzulin, čiji je glavni aktivni sastojak inzulin glargin:

  • Injekcijska otopina Aylar - košta oko 3000 rubalja;
  • Rješenja Lantus opisi i Solostar - cijena od 3000 rubalja;
  • Tozheo Solostar - od 1000 do 2500 rubalja.

Inzulin Lantus Solostar: upute i reference

Lantus je jedan od prvih analgetika humanog inzulina koji ne pristaje na vrh. Dobivena je zamjenom 21. položaja A lanca asparaginske aminokiseline na glicin i pričvršćenjem dvije aminokiseline arginina u lanac B do terminalne aminokiseline. Ovaj lijek proizvodi velika francuska farmaceutska korporacija - Sanofi-Aventis. U brojnim studijama, pokazalo se da Lantus inzulin ne samo da smanjuje rizik od razvoja hipoglikemije u usporedbi s NPH lijekovima, nego također poboljšava metabolizam ugljikohidrata. U nastavku je kratak vodič za upotrebu i povratne informacije dijabetičara.

Farmakološko djelovanje

Aktivna tvar Lantusa je glargin inzulin. Dobiva se genetskom rekombinacijom pomoću k-12 soja bakterije Escherichia coli. U neutralnom okruženju, to je malo topivo, otapa se u kiselom mediju uz stvaranje mikro-precipitata, koji stalno i polako oslobađaju inzulin. Zbog toga Lantus ima glatki profil djelovanja do 24 sata.

Glavna farmakološka svojstva:

  • Sporo adsorpcija i profil izvanaktivnog djelovanja u roku od 24 sata.
  • Suzbijanje proteolize i lipolize u adipocitima.
  • Aktivna komponenta veže se na receptore inzulina 5-8 puta jače.
  • Regulacija metabolizma glukoze, inhibicija stvaranja glukoze u jetri.

struktura

U 1 ml Lantus Solostar sadrži:

  • 3,6378 mg glargina inzulina (u rekalkulaciji od 100 IU humanog inzulina);
  • 85% glicerol;
  • voda za ubrizgavanje;
  • klorovodična kiselina;
  • m-krezola i natrijevog hidroksida.

Oblik izdavanja

Lantus - transparentno rješenje za injekcije, izdaje se kao:

  • patrone za OpticKlik sustav (5 po pakiranju);
  • 5 štrcaljki-olovke Lantus Solostar;
  • OptiSet štrcaljke u jednom pakiranju 5 kom. (2. korak UN-a);
  • 10 ml boca (1000 jedinica u jednoj tikvici).

Upozorenja za uporabu

  1. Odrasli i djeca od 2 godine starosti s dijabetesom tipa 1.
  2. Diabetes mellitus tipa 2 (u slučaju neučinkovitosti pripravaka tableta).

Uz pretilost, kombinirani tretman je učinkovit - Lantus Solostar i Metformin.

Interakcija s drugim lijekovima

Postoje lijekovi koji utječu na metabolizam ugljikohidrata, dok se potreba za inzulinom povećava ili smanjuje.

Smanjite šećer: oralnih protudijebetičkih sredstava, sulfonamide, ACE inhibitori, salicilati, angioprotectors, inhibitore monoamin oksidaze, antiaritmici Dizopiramid, narkotički analgetici.

Povećajte šećer: hormoni štitnjače, diuretici, simpatomimetici, oralni kontraceptivi, derivati ​​fenotiazina, inhibitori proteaze.

Neke tvari imaju hipoglikemijski učinak i hiperglikemijski učinak. To uključuje:

  • beta-blokatori i litijeve soli;
  • alkohol;
  • klonidin (antihipertenzivni lijek).

kontraindikacije

  1. Zabranjeno je primjenjivati ​​na bolesnike koji nemaju netoleranciju na inzulin glargin ili pomoćne komponente.
  2. Hipoglikemija.
  3. Liječenje dijabetičke ketoacidoze.
  4. Djeca do 2 godine.

Moguće nuspojave rijetko pojavljuju, upute kažu da to može biti:

  • lipoatrofiju ili lipohidrofiju;
  • alergijske reakcije (Quinckeov edem, alergijski šok, bronhospazam);
  • bol u mišićima i kašnjenje u tijelu natrijevih iona;
  • disgeusia i oštećenja vida.

Prebacivanje na Lantus iz drugih inzulina

Ako je dijabetes koristio inzulin srednjeg trajanja, tada se pri prebacivanju na Lantus dozu i način davanja lijeka mijenjaju. Promjena inzulina treba provoditi samo u bolnici.

Ako je NPH inzulin (Protafan NM, Humulin i tako dalje) primijenjen 2 puta dnevno, tada se Lantus Solostar obično primjenjuje 1 put. Da bi se smanjio rizik od hipoglikemije, početna doza glargina inzulina bi trebala biti manja za 30% u usporedbi s NPH.

U budućnosti, liječnik gleda šećer, pacijentov način života, težinu i prilagodi broj ubrizganih jedinica lijeka. Nakon tri mjeseca, učinkovitost propisane terapije može se provjeriti analizom glikiranog hemoglobina.

Video upute:

analoga

U Rusiji su svi dijabetičari ovisni o inzulinu prisilno prebačeni iz Lantusa u Tudzheo. Prema istraživanjima novog lijeka je manji od rizika od hipoglikemije, ali u praksi većina ljudi žale da je nakon prelaska na Tudzheo snažno su se vratile šećer, pa su prisiljeni kupiti vlastiti inzulin Lantus SoloSTAR.

Levemir je izvrsna priprema, ali ima još jednu aktivnu tvar, iako je trajanje djelovanja također 24 sata.

Sa inzulinom, Aylar nije naišao, upute kažu da je isti Lantus, ali jeftiniji i proizvođač je drugačiji.

Inzulin Lantus tijekom trudnoće

Kliničke studije Luntusa s trudnicama nisu provedene. Prema neslužbenim izvorima, lijek ne utječe nepovoljno na tijek trudnoće i sam dijete.

Eksperimenti su provedeni na životinjama, tijekom kojih je dokazano da inzulin glargin nije imao toksični učinak na reproduktivnu funkciju.

Trudni Lantus Solostar može se propisati u slučaju neučinkovitosti NPH inzulina. Buduće mame trebaju pratiti svoje šećere, jer se u prvom tromjesečju potreba za inzulinom može smanjiti, au drugom i trećem mjesecu može se povećati.

Nemojte se bojati dojenja, u priručniku nema informacija da Lantus može prodrijeti u majčino mlijeko.

Kako pohraniti

Lantusov rok trajanja je 3 godine. Pohranite u mraku, zaklonjene od sunca na temperaturi od 2 do 8 stupnjeva. Najčešće je najprikladnije mjesto hladnjak. Istovremeno pazite na temperaturni režim, jer je smrzavanje inzulina Lantus zabranjeno!

Od prve uporabe, lijek se može čuvati mjesec dana na tamnom mjestu na temperaturi ne većoj od 25 stupnjeva (ne u hladnjaku). Nemojte koristiti zakašnjelo inzulin.

Gdje kupiti, cijena

Lantus Solostar je izdan bez recepta endokrinologa. Ali također se događa da dijabetičari moraju sami kupiti ovaj lijek u apoteku. Prosječna cijena inzulina je 3300 rubalja. U Ukrajini Lantus se može kupiti za 1200 UAH.

Recenzije

Dijabetičari kažu da je ovo jako dobar inzulin, da zadržavaju šećer u normalnom rasponu. Evo što ljudi kažu o Lantusu:

Većina je ostavila samo pozitivne recenzije. Nekoliko ljudi je reklo da su bolje odgovorni za Leveemer ili Tresiba.

Korištenje dugog djelovanja inzulina "Lantus"

Farmakološki učinak Lantusa ukazuje na njegove nadmoćne karakteristike u usporedbi s drugim vrstama inzulina, budući da je to najbliži ljudskom. Negativni učinci nisu zabilježeni. Pozornost treba posvetiti samo specifikaciji pojedinog rasporeda doziranja i načina davanja lijeka prema uputama za uporabu.

Sastav, oblik proizvodnje i pakiranja

Dostupan je kao bistra otopina bez boje za injekcije pod kožu Sastojci:

  • 1 ml insulin glargin 3,6378 mg (usporedivo s 100 IU humanog inzulina);
  • dodatni elementi (cinkov klorid, klorovodična kiselina, metakrezol, glicerol (85%), voda za injekcije, natrijev hidroksid).
  • boce od 10 ml, jedna u pakiranju kartona;
  • patrone od 3 ml; 5 patrona upakirano u staničnu konturnu kutiju;
  • ulošci od 3 ml u "OptikKlik" sustavu, 5 sustava u kutiji.

INN, proizvođači

Internacionalni nevlasnički naziv - inzulin glargin trajan učinak analog humanog inzulina koji se proizvodi rekombinacijom vrsta Escherichia kiselinske bakterije deoksiribonukleinske coli.

proizvodnja

SANOFI-AVENTIS DEUTSCHLAND GmbH, Njemačka. Zastupljenost u Rusiji je ZAO Sanofi-Aventis Vostok.

cijena

Prosječna cijena je 3685 rubalja.

Farmakološko djelovanje

Hipoglikemički farmakološki učinak, regulacija metabolizma glukoze.

farmakokinetika

Usporedna analiza razine glargina i izofana u krvi pokazala je da glargin pokazuje produljeni unos, a koncentracija vrha nije opažena. S potkožnom primjenom jednom dnevno, postiže se stabilna srednja vrijednost inzulina unutar 4 dana od početne injekcije.

Trajanje izloženosti postiže se uvođenjem potkožnog masnog tkiva. Zbog izuzetno niske brzine apsorpcije lijek treba koristiti jednom dnevno. Trajanje djelovanja je do 29 sati, ovisno o individualnim karakteristikama tijela pacijenta.

svjedočenje

Lijek je namijenjen liječenju dijabetesa kod odraslih i djece starijih od 6 godina.

kontraindikacije

Nije primjenjivo za:

  • maksimalnu osjetljivost na inzulin glargin i na dodatne komponente;
  • dobne skupine do 6 godina, budući da nema kliničkih ispitivanja;
  • izuzetno precizno primijenjen tijekom trudnoće.

Upute za uporabu (doza)

"Lantus" se ubrizgava pod kožu u bok, ramena ili trbuh jednom dnevno u isto vrijeme. Lokalizacija injekcije preporučuje se na mjesečnoj izmjeni.

Intravenska injekcija doze koja je predviđena za primjenu ispod kože, dovodi do rizika od akutne hipoglikemije.

Doziranje i najprikladnije vrijeme ubrizgavanja trebaju odrediti pojedinačni liječnik. Pacijenti koji pate od dijabetesa tipa II, ili se primjenjuje kao monoterapija ili kombinatorne terapija „Lantus®” zajedno sa drugim sredstvima. Hipoglikemijskih

I početni sastanak i korekcija dijela osnovnog inzulina prilikom prijenosa na ovaj lijek provode se pojedinačno.

VAŽNO! Strogo je zabranjeno miješati s drugim inzulinskim pripravcima ili razrijediti proizvod, što će dovesti do promjena u profilu satne akcije!

U početnoj fazi uporabe glargina, odgovor tijela je fiksan. Prvih tjedana preporučuje se precizno praćenje pragova glukoze u krvi. Ispravite dozu lijeka potrebno je s promjenom tjelesne težine, pojavom dodatnog fizičkog napora.

Nuspojave

Najčešće negativne reakcije tijela:

  1. Smanjenje koncentracije glukoze u krvi. Dođe li do prekoračenja doze. Česte hipoglikemijske stanja šoka utječu na živčani sustav i zahtijevaju hitnu skrb, jer dovode do nesvjestice, konvulzije. Simptomi smanjenja prag šećera su tahikardija, stalna glad, znojenje.
  2. Poraz vizualnog aparata (kratkoročno oštećenje vida i kao posljedica pojave dijabetičke retinopatije do sljepoće).
  3. Lokalna lipodistrofija (snižava apsorpciju lijeka na mjestu ubrizgavanja). Sustavna promjena u mjestu subkutane injekcije smanjuje rizik od problema.
  4. Alergijske reakcije (svrbež, crvenilo, oteklina, rjeđe košnice). Izuzetno je rijedak - edem Quincke, bronhijalni spazam ili anafilaktički šok s prijetnjom smrti.
  5. Mialgija - sa strane mišićno-koštanog sustava.
  6. Formiranje protutijela na određeni inzulin (prilagođen promjenom doze lijeka).

predozirati

Prekoračenje norme koju dokazuje liječnik dovodi do hipoglikemijskog šoka, što je izravna prijetnja životu pacijenta.

Rijetke i umjerene napade hipoglikemije sprječavaju pravodobno konzumiranje ugljikohidrata. Ako se često javljaju hipoglikemijske krize, primjenjuje se glukagon ili otopina dekstroze.

Interakcije lijekova

Kombinacija "Lantusa" s drugim lijekovima zahtijeva promjenu doze inzulina.

Hipoglikemično djelovanje povećava prijem:

  • sulfanilamidni antimikrobni agensi;
  • oralni dijabetički lijekovi;
  • disopiramid;
  • fluoksetin;
  • pentoksifilin;
  • fibrate;
  • MAO inhibitori;
  • salicilate;
  • propoxyphena.

Glukagon, danazol, isoniazid, diazoksid, estrogene, progestine, diuretici, somatotropin, adrenalin, terbutalin, salbutamol, inhibitore proteaze i neuroleptici dijelom u mogućnosti smanjiti hipoglikemijski učinak glargina.

Lijekovi koji blokiraju beta-adrenoreceptore u srcu, klonidin, litijeve soli mogu smanjiti i povećati učinak lijeka.

Kompatibilnost s alkoholom

Prijam lijeka "Lantus" nije kompatibilan s potrošnjom pića koja sadrže alkohol.

Posebne upute

Inzulin glargin se ne koristi za liječenje raznih metaboličkih acidoza izazvanih kršenjem metabolizma ugljikohidrata u odnosu na stanje nedostatka inzulina. Ova bolest uključuje intravenozne injekcije kratkog inzulina.

Ne priznaje se sigurnost primanja bolesnika s bubrežnim ili jetrenim.

Učinkovito praćenje granice šećera u krvi osigurava:

  • poštivanje točne sheme liječenja;
  • zamjena mjesta ubrizgavanja;
  • tehnike proučavanja kompetentne injekcije.

Uz primanje "Lantusa", prijetnja hipoglikemije smanjuje se noću i povećava se ujutro. Pacijenti s kliničkim epizodama hipoglikemije (s stenozom, proliferativnom retinopatijom) preporučuju se pažljivo praćenje razine glukoze.

Postoje rizične skupine u kojima su simptomi hipoglikemije kod bolesnika smanjeni ili odsutni. Ova kategorija uključuje starije osobe s neuropatija, s postupnim razvojem hipoglikemije, patnje mentalnih poremećaja, pri čemu je normalizirana regulacije glukoze, koji istodobno uzimaju sa drugim sredstvima.

VAŽNO! Nesvjesno ponašanje često dovodi do teških posljedica - hipoglikemijske krize!

Osnovna pravila ponašanja bolesnika s prvom skupinom dijabetesa:

  • redovito konzumiraju ugljikohidrate, čak i s povraćanjem i proljevom;
  • potpuno ne zaustavlja uvođenje pripravaka za inzulin.

Tehnologija za praćenje razine šećera u krvi:

  • stalno prije jela;
  • nakon jela u dva sata;
  • provjeriti pozadinu;
  • testiranje čimbenika fizičkog stresa i / ili stresa;
  • u procesu hipoglikemije.

Trudnoća i laktemija

Istraživanja provedena na životinjama nisu otkrila utjecaj Lantusa na embrij. Međutim, preporuča se da se tijekom trudnoće provodi skrb s glarginom.

Prvo tromjesečje, u pravilu, razlikuje se smanjenjem potrebe za inzulinom, a drugi i trećom povećanjem. Nakon poroda i dojenja potreba se bitno smanjuje, stoga je neophodno trajno liječenje potrebno za promjenu doze.

Primjena u djetinjstvu i starosti

Nema podataka o korištenju lijeka u dobnoj skupini do 6 godina, budući da nije bilo kliničkih ispitivanja.

Pacijenti starijih godina su predisponirani na progresivnu funkciju bubrega, što smanjuje potrebu tijela za inzulinom.

Lantus

Inzulin Lantus (glargin): saznajte sve što vam treba. Ispod ćete naći upute za uporabu, napisane na jasnom jeziku. Pročitajte koliko jedinica trebate unijeti i kada, kako izračunati dozu, kako koristiti štrcaljku Lantus Solostar. Shvatite koliko dugo nakon injekcije lijek počinje raditi, koji je bolji inzulin: Lantus, Leveemir ili Tudzheo. Dane su brojne preglede bolesnika s tipom 2 i dijabetesom tipa 2.

Glargin je produženi akcijski hormon koji proizvodi čvrsta međunarodna tvrtka Sanofi-Aventis. Možda je to najpopularniji dugi inzulin među dijabetičarima ruskog govornog područja. Njegove injekcije trebaju biti dopunjene metodama liječenja koje omogućuju održavanje šećera u krvi u krvi 3,9-5,5 mmol / l stabilno 24 sata dnevno, kao u zdravih ljudi. Sustav dr. Bernstein, koji već više od 70 godina živi s dijabetesom, omogućuje odraslima i dijabetičarima da se zaštite od složenih komplikacija.

Pročitajte odgovore na pitanja:

Razumijete kako pravilno probiti ovaj lijek, koliko puta dnevno, prednosti i nedostatke injekcija u večernjim satima i ujutro. Lantus se detaljno uspoređuje s pripremama Tudzhea, Levemir i Tresiba.

Dugi inzulin Lantus: detaljan članak

Imajte na umu da razmaženi Lantus inzulin izgleda čist i svjež. Pojava lijeka ne može odrediti njegovu kvalitetu. Ne kupujte inzulin i skupe lijekove iz vaših ruku, privatnim oglasima. Stjecanje sredstava iz dijabetesa u čvrstu ljekarnu koja je u skladu s pravilima skladištenja.

Upute za uporabu

Učinjavanje šuga Lantus, kao i svaka druga vrsta inzulina, morate slijediti prehranu.

Mnogi dijabetičari koji se injektiraju inzulinom glarginom smatraju da je nemoguće izbjeći hipoglikemiju. U stvari, moguće je zadržati stabilno normalni šećer čak i sa teškom autoimunom bolešću. I još više, s relativno laganim tipom 2 dijabetesa. Ne morate umjetno napuniti razinu glukoze u krvi kako biste osigurali opasnu hipoglikemiju. Pogledajte video u kojem dr. Bernstein raspravlja o ovom problemu. Saznajte kako uravnotežiti prehranu i dozu inzulina.

Sljedeće su dodatne informacije.

Lantus je priprema za koju akciju? Je li dug ili kratak?

Lantus je dugodjelujući inzulin. Svaka injekcija ovog lijeka smanjuje šećer u krvi unutar 24 sata. Međutim, jedna injekcija na dan nije dovoljna. Dr. Bernstein čvrsto preporučuje ubadanje dugačkog inzulina 2 puta dnevno - ujutro i navečer. On vjeruje da Lantus povećava rizik od raka, a bolje je ići u Leuveur kako bi se to izbjeglo. Pogledajte videozapis za više pojedinosti. Istovremeno naučite pravilno pohranjivati ​​inzulin tako da se ne pogoršava.

Neki ljudi iz nekog razloga traže kratki inzulin zvan Lantus. Ovaj lijek nije na prodaju i nikada nije bio.

Možete prodirati produženi inzulin noću i ujutro, te također davati prije obroka jedan od sljedećih lijekova: Actrapid, Humalog, Apidra ili NovoRapid. Osim ovih, postoji nekoliko drugih vrsta inzulina koji djeluju brzo djelujući u Rusiji i zemljama ZND-a. Ne pokušavajte zamijeniti snimke kratkog ili kratkog inzulina prije jela primjenom velikih doza dugo. To će dovesti do razvoja prvih akutnih i eventualno kroničnih komplikacija dijabetesa.

Vjeruje se da Lantus nema vrhunskog djelovanja i ravnomjerno smanjuje šećer 18-24 sata. Međutim, mnogi dijabetičari u svojim odgovorima na forumima tvrde da postoji vrhunac, premda slabo izražen.

Glargin inzulina glatko djeluje više od Protafana i ostalih lijekova srednjeg trajanja. Međutim, Tresibov najnoviji dugoročni inzulin djeluje još glatko, a svaka njegova injekcija traje do 42 sata. Ako financije dopuštaju, razmotrite mogućnost zamjene novog Tresib droga.

Koliko Lantusova jedinica treba ubiti i kada? Kako izračunati dozu?

Optimalna doza dugog inzulina, kao i raspored injekcija, ovise o karakteristikama tijeka dijabetesa kod pacijenta. Pitanje koje ste postavili treba riješiti pojedinačno. Proučite članak "Izračunavanje doza dugog inzulina za injekcije noću i ujutro". Djeluj kao što je napisano.

Univerzalne sheme inzulinske terapije spremne za unos ne mogu osigurati stabilan uobičajeni šećer u krvi čak i ako je dijabetično promatrano od strane low-carb dijeta. Stoga, dr. Bernstein ne preporučuje da ih koriste, a web site endocrin-patient.com ne piše o njima.

Kako koristiti Lantus Solostar olovku? Kako ispravno ubiti?

Odgovor na ovo pitanje je dan u članku "Uvođenje inzulina: gdje i kako ispravno ubod." Ona će vas naučiti kako napraviti injekcije s Lantus Solostar s štrcaljkom ili običnom inzulinskom špricom apsolutno bezbolnom.

Što bi trebala biti doza ovog lijeka noću?

Doza Lantusa za noć ovisi o razlici u šećernoj vrijednosti ujutro na prazan želudac i prethodne večeri. Ako je razina glukoze u krvi u jutro na prazan želudac kod dijabetičara obično niža od prethodne večeri, ne trebate dugo unositi inzulin za noć. Jedini razlog za noću je želja da se sljedećeg jutra probudi sa normalnim šećerom. Pročitajte detalje u članku "Šećer ujutro na prazan želudac: kako ga vratiti u normalu".

Kada je bolje odrezati Lantus: navečer ili ujutro? Mogu li podnijeti večernu injekciju ujutro?

Za različite namjene potrebno je večernje i jutarnje injekcije produljenog inzulina. Pitanja o njihovom imenovanju i odabiru doziranja moraju se odlučivati ​​neovisno jedna o drugoj. U pravilu najčešće postoje problemi s indeksom šećera u jutro na prazan želudac. Da biste ga vratili u uobičajeni položaj, produžite produženi inzulin noću.

Ako je dijabetička razina glukoze u krvi u jutro na prazan želudac obično normalna, onda nije nužno ubiti Lantus noću.

Jutarnji šupak dugog inzulina je dizajniran da zadrži normalni šećer tijekom dana u stanju gladovanja. Ne možete pokušati zamijeniti injekciju velike doze Lantusa uvođenjem brzog inzulina ujutro prije jela. Ako obično dobijete šećer nakon jela, trebate koristiti dvije vrste inzulina - produljene i brze. Da biste utvrdili trebate li probati dugi inzulin ujutro, morat ćete gladovati i pratiti dinamiku razina glukoze u krvi.

Večernje injekcije se ne mogu nositi ujutro. Ako ste ujutro pronašli povišeni šećer na prazan želudac, nemojte je pokušati ugasiti s velikom dozom dugog inzulina. Koristite kratke ili ultrashort lijekove za to. Povećajte svoju dozu inzulina Lantus sljedeće večeri. Da biste imali normalni šećer ujutro na prazan želudac, trebate ranije jesti večeru - 4-5 sati prije spavanja. Inače, injekcije dugog inzulina noću neće pomoći, bez obzira na veliku dozu.

Na drugim mjestima možete lako pronaći jednostavnije sheme korištenja Lantus inzulina od onih koje je podučavao dr. Bernstein. Službeno se preporučuje dnevno samo jedno ubrizgavanje.

Međutim, jednostavne sheme inzulinske terapije rade slabo. Dijabetičari koji ih koriste pate od čestih napada hipoglikemije i skokova u šećeru u krvi. Tijekom vremena, oni razvijaju kronične komplikacije koje skraćuju život ili pretvaraju osobu u nevažeće. Da biste imali dobru kontrolu nad dijabetesom tipa 1 ili 2, trebate se prebaciti na dijetu s niskom razinom ugljikohidrata, proučiti članak o izračunavanju doza dugog inzulina i raditi ono što je napisano u njemu.

Koja je maksimalna doza Lantus inzulina dnevno?

Ne postoji službeno utvrđena maksimalna dnevna doza inzulina Lantus. Preporuča se povećati dok šećer u šećeru u dijabetičaru više ili manje ne normalizira.

Medicinski slučajevi opisali su slučajeve pretilih bolesnika s dijabetesom tipa 2 koji su primali 100-150 jedinica ED po danu. Međutim, što je veća dnevna doza, više problema uzrokuje inzulin.

Razina glukoze kontinuirano skače, često se događa i hipoglikemija. Da biste izbjegli ove probleme, morate pratiti nisku razinu ugljikohidrata i smanjiti niske doze inzulina, što odgovara tome.

Prikladnu večernju i jutarnu dozu inzulina Lantus treba odabrati pojedinačno. Vrlo se razlikuje ovisno o dobi, tjelesnoj težini pacijenta i težini dijabetesa. Ako trebate odrezati više od 40 jedinica dnevno, onda radite nešto loše. Najvjerojatnije, nemojte se strogo pridržavati low-carb dijeta. Ili pokušajte zamijeniti injekcije brzog inzulina prije jela primjenom velikih doza glargina.

Pacijenti s dijabetesom tipa 2 koji imaju prekomjernu tjelesnu težinu snažno se potiču na fizičke vježbe. Tjelesna aktivnost povećava osjetljivost vašeg tijela na inzulin. To će omogućiti odstranjivanje umjerenih doza lijeka. Pitajte što je Qi-run.

Neki bolesnici vole vući željezo u teretani više od trčanja. To također pomaže.

Što se događa ako propustite snimku?

Imat ćete povišeni šećer u krvi zbog nedostatka inzulina u tijelu. Preciznije, zbog nedosljednosti razine inzulina potrebnih tijela u njemu. Povećana razina glukoze pridonijet će razvoju kroničnih komplikacija dijabetesa.

U teškim slučajevima mogu se pojaviti i akutne komplikacije: dijabetička ketoacidoza ili hiperglikemička koma. Njihovi su simptomi poremećaji svijesti. Oni mogu dovesti do smrti.

Bilo da je moguće probuditi noć Lantus i istovremeno kratki inzulin prije večere?

Službeno, možete. Međutim, ako imate problema s šećerom u krvi ujutro na prazan želudac, Lantus je noću poželjno ubiti što je moguće kasnije prije odlaska u krevet. Brzi inzulin prije večere trebat ćete unijeti nekoliko sati ranije.

Dopustite mi da vas podsjetim da dijabetičari trebaju imati ranu večeru - najkasnije do 19 sati, a idealno oko 18 sati. U slučaju kasne večere, sljedećeg jutra ćete imati povišen šećer na prazan želudac. A uvođenje velike doze produljenog inzulina noću neće vas spasiti od ovoga. Pročitajte i "Šećer ujutro na prazan želudac: kako ga vratiti u normalu".

Važno je da razumijete svrhu svakog od injekcija navedenih u pitanju. Također je nužno biti sposobno kompetentno odabrati doze inzulinskog pripravka brzog i produženog djelovanja. Detaljno pročitajte članak "Vrste inzulina" o pripremama kratkog i ultrazvučnog djelovanja.

Koliko je vremena potrebno nakon injekcije?

Inzulin Lantus počinje snižavati razinu šećera u krvi 30-60 minuta nakon injekcije. Međutim, to radi tako glatko da njegov početak ne može se pratiti pomoću mjerača glukoze u kući. Nemoj ni pokušavati to učiniti.

Koja je razlika između Lantusa i Lantusa Solostara?

Solostar je ime štrcaljke, u koju se mogu montirati patrone s lijekom Lantus. U pravilu, dugi inzulin prodaje se zajedno s špricama. Možda je teško kupiti patrone inzulina zasebno da bi se koristile uobičajene inzulinske šprice.

Lantus u dijabetesu tipa 2

Lantus može biti lijek iz kojeg započinje liječenje inzulina za tešku dijabetes tipa 2. Prije svega, oni rješavaju problem injekcija ovog inzulina noću, a zatim ujutro. Ako šećer i dalje raste nakon jela, shemu inzulinske terapije - Actrapid, Humalog, NovoRapid ili Apidra dodana je još jedna kratka ili kratkotrajna priprema.

Međutim, na prvom mjestu, trebate prilagoditi injekcije dugog inzulina. Možda možete učiniti bez uvođenja brzih lijekova prije jela. Pročitajte više "Inzulin za dijabetes tipa 2."

Kažu da se umjesto Lantusa pojavio neki novi poboljšani inzulin. Što je ovo priprema?

Nove poboljšane pripreme nazivaju se Tresiba (degludec). Svaki od njegovih štenaca je do 42 sata. Nakon prelaska na ovaj inzulin, postaje lakše zadržati normalni šećer na prazan želudac ujutro. Nažalost, Tresiba i dalje košta oko 3 puta skuplje od Lantusa, Levemira i Tudzhea. Ipak, poželjno je otići do nje ako financije daju takvu priliku. Službeno se preporuča primjenjivati ​​ovaj inzulin jednom dnevno. Međutim, dr. Bernstein savjetuje da prekine dnevnu dozu u dvije injekcije - navečer i ujutro. Unatoč činjenici da se broj injekcija ne smanjuje, prebacivanje na inzulin Tresib je još uvijek korisno. Budući da će se šećer u krvi poboljšati. Oni će postati stabilniji.

Koji je inzulin bolji: Lantus ili Tudzheo? Koja je razlika između njih?

Tudzheo sadrži istu aktivnu tvar kao Lantus, - inzulin glargin. Međutim, koncentracija inzulina u otopini Tudzheo je 3 puta veća - 300 U / ml. U načelu, možete malo spasiti ako idete u Tudju. Međutim, bolje je da to ne učinite. Recenzije dijabetičara o inzulinu Tudzheo u većini negativnih. Neki pacijenti nakon prijelaza iz lijeka Lantus do Tudzhea, šećera u krvi skokovi, drugi imaju novi inzulin, iz nekog razloga, odjednom prestane raditi. Zbog visoke koncentracije, često kristalizira i začepljuje iglu štrcaljke. Tudzheo se prijateljski žali ne samo na domaćim, već i na dijabetičkim forumima koji govore engleski. Stoga, ako je moguće, bolje je nastaviti sjeckati Lantus, bez promjene. Vrijedi prebaciti na novi inzulin Tresib zbog gore opisanih razloga.

Koji inzulin je bolji: Lantus ili Levemir?

Prije pojave inzulina Tresib, Dr. Bernstein je koristio Levemir mnogo godina, a ne Lantus. U devedesetim godinama bilo je nekoliko članaka sa savjetima, kažu, Lantus povećava rizik od nekih vrsta raka. Dr. Bernstein je ozbiljno shvatio svoje argumente, prestao je ubrizgavati inzulin glargin i propisao pacijente. Proizvodna je tvrtka počela tresti - au 2000-ima je bilo desetaka članaka koji tvrde da je Lantus siguran. Najvjerojatnije, čak i ako inzulin glargin povećava rizik od nekih vrsta raka, to je vrlo neznatno. Ovo ne bi trebalo biti izgovor da se preseli u Leuwemir.

Ako unesete Lantus i Levemir u istim dozama, tada će učinak leukemije Levemir kraće brže završiti. Službeno se preporučuje lupanje Lantusom 1 puta dnevno, a Levemir - 1 ili 2 puta dnevno. Međutim, u praksi, oba lijeka moraju biti pricked 2 puta dnevno, ujutro i navečer. Jedna injekcija po danu nije dovoljna. Zaključak: ako je Lantus ili Levemir dobar za vas, nastavite koristiti. Prijelaz na Leuvemir vrijedi samo kada je apsolutno neophodan. Na primjer, ako jedna od vrsta inzulina uzrokuje alergiju ili se zaustavi da ga se besplatno. Međutim, Tresibov novi dugi inzulin je još jedna stvar. Djeluje mnogo bolje. Vrijedno je krenuti ako se visoka cijena ne zaustavi.

Recenzije

Lantus je vjerojatno najpopularniji među dijabetesom dugog inzulina godinama. Njegov glavni konkurent Levemir ima manje obožavatelja. Novi napredni inzulin Tresib pojavio se tek nedavno. Prodaje se po visokoj cijeni i stoga ne može uhvatiti veliki udio na tržištu, unatoč poboljšanim svojstvima. Tijekom dugih godina korištenja, bilo je mnogo recenzija Lantus. Napisali su ih uglavnom pacijenti, a ponekad i liječnici.

Negativne preglede Lantusovog inzulina ostavljaju pacijenti koji ne slijede nisku razinu ugljikohidrata i / ili stavljaju lijek jednom dnevno. Pojednostavljene sheme inzulinske terapije neizbježno uzrokuju skok šećera u krvi, kao i napadi hipoglikemije.

Ubrizgavanje Lantusa jednom dnevno je slijepa ulica. On jamči lošem stanju zdravlja dijabetičara, lošim rezultatima testova za glikirani hemoglobin, postupnom razvoju kroničnih komplikacija. Najgori rezultati za one koji pokušavaju zamijeniti uvođenje brzog inzulina prije nego što jedu velike doze dugih lijekova.

Inzulin Lantus: pregled dijabetičnog pacijenta tipa 2

Prijelaz na nisku razinu ugljikohidrata može smanjiti dozu inzulina u 2-8 puta. Smanjuje dozu lijekova i dugotrajne i brze akcije. Što je manja doza inzulina, to su stabilniji i manji je rizik od alergijskih reakcija. Dobro kontrolirati dijabetes tipa 2 ili tipa 1 s Lantusovim inzulinom, promatrajući dijetu s niskom razinom ugljikohidrata. Dodatne informacije potražite u članku "Dijabetes tipa 1" ili "Postupak dijabetesa korak po korak za dijabetes tipa 2". Međutim, dijabetičari koji poznaju i liječe se prema metodama dr. Bernsteina tradicionalno koriste Levemir, a ne Lantus. Stoga je teško pronaći recenzije o ovoj drogi ljudi koji ograničavaju ugljikohidrate u svojoj prehrani i ubode niske doze hormona.

Ako niste počeli koristiti dugi inzulin, pokušajte najprije Levemir ili Tresib. Ali ako ste već bili sigurni da je Lantus dobar za vas, nastavite ga ubosti. Svaki pacijent ima svoj dijabetes. Nečije drugo iskustvo ne može se 100% primijeniti na vašu situaciju. Nemojte biti ograničeni na jednu injekciju dnevno. Točno izračunajte dozu metodom opisanom ovdje. Pobrinite se da se prebacivanje na nisku razinu ugljikohidrata znatno smanjuje. Napišite recenziju o korištenju Lantusa u komentarima o ovom članku.

Više Članaka O Dijabetesu

Ljudi potpuno ne koriste puno ljekovitih biljaka. Svi dijelovi cikorije - od korijena do cvijeća - sudjeluju u pripremi lijekova. Prednost zeljastih trajnica s primjetnim plavim cvatovima je da nema nikakvih kontraindikacija za davanje, osim za individualne preferencije okusa.

Hipoglikemija, ili niski šećer u krvi, jednako je opasna kao povišena razina glukoze. Kada su kritični pokazatelji mogući koma i smrt. Najčešće je ovo stanje komplikacija dijabetes melitusa, ali može se promatrati u blagom obliku iu zdravih osoba.

Kada se dijete rodi, žena žari puno iznenađenja. Često u trudnici ima skokova u razini glukoze u krvi.