loader

Glavni

Komplikacije

Inzulin Apidra (Epaidra): recenzije, upute o upotrebi glulizina

"Apidra", "Epaidra", inzulin-glulisin - glavna aktivna tvar lijeka je analog ljudskog topljivog inzulina, dobivenog uz pomoć genetičkog inženjerstva.

Njegova snaga je jednaka topljivom humanom inzulinu. Ali Apidra počinje djelovati brže, iako je trajanje lijeka nešto manje.

Farmakološka svojstva

Farmakodinamiku. Glavni učinak inzulina i svih njegovih analoga (inzulin-glulisin nije izuzetak) je normalizacija razine šećera u krvi.

Zahvaljujući inzulinu koncentracije glukoze glukoze u krvotoku se smanjuju i stimuliraju njegovu apsorpciju perifernim tkivima, posebno masnim, skeletnim i mišićavim. Osim toga, inzulin:

  • inhibira proizvodnju glukoze u jetri;
  • povećava sintezu proteina;
  • inhibira proteolizu;
  • inhibira lipolizu u adipocitima.

Istraživanja provedena na zdravih dobrovoljaca i bolesnika s dijabetesom pokazala su da supkutano davanje glulizina inzulina ne samo da smanjuje vrijeme čekanja na izloženost nego i smanjuje trajanje izlaganja lijeku. To ga razlikuje od ljudskog topljivog inzulina.

S potkožnom primjenom inzulin-glulisinski učinak smanjenja inzulina u krvi počinje 15-20 minuta kasnije. U intravenoznim injekcijama, učinak humanog topljivog inzulina i učinak inzulin-glulizina na glukozu u krvi je otprilike isti.

Jedinica lijeka Apidra ima istu hipoglikemijsku aktivnost kao jedinica humanog topljivog inzulina. U kliničkim ispitivanjima u bolesnika s dijabetesom tipa 1 ocijenjeni su hipoglikemijski učinci humanog topljivog inzulina i Apidre.

Obje su primijenjene pod dozom od 0,15 U / kg subkutano u različito vrijeme u odnosu na 15-minutni obrok, koji se smatra standardnim.

Rezultati istraživanja pokazali su da je inzulin-glulisina, davanog 2 minute prije jela, pod istim točnim nadziranjem glikemije nakon ingestije dali ljudski topljivi inzulin, injekcija je napravljena 30 minuta prije jela.

Ako se inzulin-glulizin daje 2 minute prije jela, lijek daje dobar nadzor glikemije nakon jela. Bolje nego kada ubrizgavanje inzulina u ljudskom tijelu 2 minute prije jela.

Inzulin-glulisin, koji je primijenjen 15 minuta nakon početka obroka, osigurao je nadgledanje glikemije nakon jela sličnih onoj koja je dobivena ljudskim topljivim inzulinom davanim 2 minute prije početka obroka.

Studija prvoj fazi se provodi s lijekom Apidra®, otopljenog humanog inzulina i inzulin lispro, skupina bolesnika s pretilosti i dijabetesa, pokazalo je da su ti pacijenti inzulin glulisine nije izgubio svoju kvalitetu brzo djelovanje.

U ovom istraživanju je brzina postizanja 20% ukupne površine pod krivuljom „level-time» (AUC) za inzulinsku glulisine je 114 minuta za inzulin lispro minute i -121 do humanog inzulina - 150 minuta.

AUC (0-2 sata), kao što odražava rane hipoglikemijsku aktivnost bila je redom za inzulina glulisine - 427 mg / kg za lispro inzulinu - 354 mg / kg i humanog inzulina - 197 mg / kg.

Dijabetes melitus tipa 1

Kliničke studije. U šećernoj bolesti tipa 1 inzulin-lispro je uspoređen s inzulinom-glulizinom.

U kliničkoj studiji trećoj fazi, koja je trajala 26 tjedana, ljudi s dijabetesom tipa 1 neposredno prije obroka je glulisine inzulin (bazalni inzulin glargina, inzulin djeluje u tih bolesnika).

U tim osobama, inzulin glulisine u odnosu na kontrolu glikemije u usporedbi s je inzulina lispro i procijenjena promjenom koncentracije glikozirani hemoglobin (YL1s) na kraju studije na početnu točku.

Pacijenti su promatrani, određeni samodigmentom, usporedive vrijednosti glukoze u krvotoku. Razlika između inzulina-glulizina i pripravka inzulin-lizpro bila je da, kada je primijenjen prvi, nije bilo potrebno povećanje doze glavnog inzulina.

Kliničke studije treće faze, u trajanju od 12 tjedana (kao što su volonteri pozvani u bolesnika s dijabetes tipa 1 pomoću kao osnovno liječenje, inzulin glargin) pokazali su da inzulin glulisine racionalnost injekcije neposredno nakon obroka je usporediv s učinkovitosti s injekcijama inzulina glilizina odmah prije jela (0-15 minuta). Ili 30-45 minuta prije jedenja ljudskog topljivog inzulina.

Pacijenti koji su položili ispitivanja podijeljeni su u dvije skupine:

  1. Prva skupina je uzela inzulinske lisne uši prije jela.
  2. Druga skupina je davana ljudski topljivi inzulin.

Subjekti prve skupine osjetili su značajno veće smanjenje HbA1C nego u dobrovoljcima u skupini dva.

Diabetes mellitus tipa 2

Prvo, klinička ispitivanja treće faze dogodila su se unutar 26 tjedana. Nakon toga slijedi 26 tjedna sigurnosna studija koja je bila neophodna za usporedbu učinaka Apidre (0-15 minuta prije jela) s topljivim humanim inzulinom (30-45 minuta prije jela).

Oba ova lijeka primijenjena su bolesnicima s tipom 2 dijabetesa subkutano (inzulin-izofan kao glavni inzulin). Prosječni indeks tjelesne težine ispitanika bio je 34,55 kg / m².

Što se tiče promjena koncentracija HbA1C nakon šest mjeseci liječenja, inzulin-glulisin je pokazao usporedivost s inzulinom koji je ljudski topljiv u odnosu na početnu vrijednost na ovaj način:

  • za ljudski topljivi inzulin-0.30%;
  • za inzulin-glulizin-0,46%.

I nakon 1 godine liječenja, slika se promijenila ovako:

  1. za ljudski topljivi inzulin, 0,13%;
  2. za inzulin-glulizin - 0,23%.

Većina pacijenata koji su sudjelovali u ovoj studiji odmah neposredno prije injekcije odmah miješa inzulin-izofan s inzulinom s inzulinom kratkog djelovanja. U vrijeme randomizacije, 58% pacijenata koristilo je hipoglikemijske lijekove i osigurala upute za nastavak uzimanja istih doza.

U kliničkim ispitivanjima pod kontrolom, odrasle osobe nisu pokazale razliku u učinkovitosti i sigurnosti inzulinskog glulizina u analizi podskupina izoliranih spolom i rasom.

U Apidri, supstitucija aminokiseline asparagina u položaju B3 humanog inzulina za lizin, a osim toga, lizin na položaju B29 s glutaminskom kiselinom, potiče brzu apsorpciju.

Posebne grupe pacijenata

  • Pacijenti s oštećenjem bubrega. U kliničkoj studiji provedenoj u zdravih osoba sa širokim rasponom funkcionalnih renalnih stanja (klirens kreatinina (CC)> 80 ml / min, 30-50 ml / min,

Važno! Ponovljeni teški napadi hipoglikemije mogu dovesti do poraza živčanog sustava. Epizode teške i produljene hipoglikemije predstavljaju ozbiljnu prijetnju životu pacijenta, kao i uz rastuće stanje, čak i smrtonosni ishod je moguć.

Na mjestu ubrizgavanja lijeka, lokalne manifestacije preosjetljivosti su česte:

Općenito, ove reakcije su prolazne i najčešće nestaju daljnjom terapijom.

Takva reakcija iz potkožnog tkiva, kao što je lipodistrofija, vrlo je rijetka, ali može se pojaviti zbog promjene mjesta ubrizgavanja (nemoguće je ubrizgati inzulin na istu površinu).

Uobičajeni poremećaji

Sistemske manifestacije preosjetljivosti pojavljuju se nerijetko, ali ako se pojave, pojavljuju se sljedeći simptomi:

  1. hives;
  2. gušenje;
  3. osjećaj suzdržavanja u prsima;
  4. svrbež;
  5. alergijski dermatitis.

Posebni slučajevi generalizirane alergije (to uključuje anafilaktičke manifestacije) predstavljaju prijetnju životu pacijenta.

trudnoća

Informacije o upotrebi inzulin-glulizina od strane trudnica nisu dostupne. Pokusi na reproduktivnim životinjama nisu pokazali nikakvu razliku između ljudskog topljivog inzulina i inzulin-glulizina u odnosu na trudnoću, razvoj fetusa, rad i isporuku te razvoj postpartumnog poroda.

Ipak, propisivanje lijeka trudnicama treba obaviti vrlo pažljivo. Tijekom razdoblja liječenja treba redovito pratiti razinu šećera u krvi.

Pacijenti koji su imali dijabetes mellitus prije trudnoće ili koji su razvili gestacijski dijabetes trudnica trebaju održavati kontrolu glikemije tijekom cijelog razdoblja.

U prvom tromjesečju trudnoće potreba za pacijentima u inzulinu može se smanjiti. Ali, u pravilu, u narednim trimestrima to se povećava.

Nakon isporuke, potreba za inzulinom opet se smanjuje. Žene koje planiraju trudnoću trebaju obavijestiti svog liječnika o tome.

Još nije poznato je li inzulin-glulisin sposoban prodrijeti u majčino mlijeko. Žene tijekom dojenja mogu zahtijevati prilagodbu doze i prehranu.

Djeca i tinejdžeri

Inzulin-glulizin može se koristiti u djece nakon 6 godina i u adolescenata. Djeca mlađa od 6 godina ne propisuju lijek jer nema kliničkih podataka.

inzulinske lisne uši

Ljudi. Dajte povratne informacije, tko je na APIDRE-što je to i što se jede. Tko je od Humalog do Apidre? Je li to vrijedno, ili nemamo izlaza?

Maria Goncharova napisala je 11. studenog 2014.: 08

Bio sam na Apidri kad sam se razbolio, inulin od ultrashort akcije, kao humalog. Prebacio sam iz apidre u novopid, nisam primijetio razliku, šećer je bio isti.

Denis Lavrov napisao je 12. studenog 2014.: 04

Humalogo prema jednoj vrsti podataka između 1 i 2 sata, s druge strane za sat vremena, maksimalno trajanje djelovanja je do 5 sati, u vrhu Apidre nakon 1,5 sata, trajanje djelovanja je 4 sata. To je vrsta glavne razlike. Sampo je otpustio liječnika na Lantos / Apidra ulogu mjesec dana

Elena Antonets napisala je 12. studenog 2014.: 07

Da biste uzeli u obzir nečije mišljenje u ovom slučaju, nema smisla, jer djelovanje inzulina je uvijek pojedinačno i ovisi o stanju potkožnog masnog tkiva, prisutnosti lipodistrofije, individualnoj reakciji na pH otopine inzulina i njegovih komponenata, razini albumina u krvi i sl. i slično.

Svetlana Ruslanova je napisao 13. studenog 2014.: 04

Lan, i što je dozavisvisimost? (Ja sam khumalogue i ne znam što je to..)

Anna i Sofija Zyryanov napisali su 13. studenog 2014.: 01

Svetlana, to je vrijeme kada je trajanje djelovanja inzulina ovisi o veličini doze. tj Što je manja doza, to je kraće trajanje djelovanja. Kao što je tako))

Svetlana Ruslanova je napisao 13. studenog 2014.: 010

da. hvala vam puno!

Stranica je izbrisana. Julia Ayub (Libanon) napisao je 13. studenog 2014.: 03

Hm. Elena i novorapid imaju ovisnost o dozi? Ja sam o to svi znamo da je još sporije probavljiv uzeti u obzir, ali, iskreno, mogao bi biti iz činjenice da sam rijetko ubod sebi dovoljno inzulina, ali kad ubode nikad primijetio da sam ga za riječ dugo vremena - NovoRapid i Humalog s iste brzine i vrlo brzo oboje. Ja samo ne ove inzulin te vrlo brzo posao, rekao bih da je hrana često puno brže, čak i pri visokim dozama također je vrlo brz rad s njima. Čak i ako sam jesti neke brze ugljikohidrate, onda sam ga kurac istovremeno s hranom i šećer ne raste, a ako ga usporiti znatno nakon obroka. Problemi s trbuščićem nemam nikakvih oznaka. Je li to inzulinsko djelovanje na mene tako, ili su oboje tako dobro za mene? )

Anna i Sofija Zyryanov napisali su 13. studenog 2014.: 010

Yul traje dulje u smislu trajanja akcije))) tj ako je doza mala, tada će radnja završiti nakon dva tri sata, umjesto osam navedenih u uputi. Pa, ako je doza velika onda se akcija može dosegnuti iznad navedenog)) Žao mi je što sam odgovorio umjesto Elene... ne baš profesionalni jezik)))

Stranica je izbrisana. Julia Ayub (Libanon) napisao je 13. studenog 2014.: 04

Anh, hvala, naravno, ali ja sam u stanju mirovanja govori o nečem drugom i pitati ako je fer) To je ono što ja uvijek znam što reći, osim Elena također je rečeno, samo sam napisao da sam bila jednako brzo djelujući Humalog, koji kao objasnio je Elena nema odgovor na dozu, tako da ne NovoRapid s njim ne osjećam odgovor na dozu, ona je također vrlo brzo, čak sam mislila da je možda brže Humalog sam sisao, i ne ovise o ubrizgati dozu, i superfast na mene. Pitanje je zašto tako? Pa i drugo, osjećala sam se malo koliko je razlika u inzulinu i gdje, na primjer, u pumpi za mene je više preferirana humalog, a u ruci novorapid.

Apidra®

Rješenje za uvod u s / c prozirna, bezbojna ili gotovo bezbojna.

Pomoćne tvari: m-krezol, trometamol, natrijev klorid, polisorbat 20, natrijev hidroksid, koncentrirana klorovodična kiselina, voda d / u.

3 ml - bezbojni stakleni ulošci (1) - sustavi s ulošcima OpticKlik (5) - ambalaža od kartona.
3 ml - bezbojni stakleni ulošci (5) - pakiranja staničnog obrisa (1) - paketići kartona.

Inzulin glulisin je rekombinantni analog humanog inzulina, koji je jednak snage prema topljivom humanom inzulinu, ali počinje djelovati brže i ima kraće trajanje djelovanja.

Najvažnije djelovanje inzulina i analoga inzulina, uključujući i inzulin glulizin, je regulacija metabolizma glukoze. Inzulin smanjuje koncentraciju glukoze u krvi stimulirajući unos glukoze u perifernom tkivu, posebice skeletnim mišićima i adipoznom tkivu, kao i inhibiciju stvaranja glukoze u jetri. Inzulin inhibira lipolizu u adipocitima, proteolizira i povećava sintezu proteina. Studije u zdravih dobrovoljaca i bolesnika s dijabetesom pokazala da je p / s uvođenjem inzulinske glulisine počinje djelovati brže i ima kraće trajanje djelovanja od humanog inzulina. S n / uvođenjem hipoglikemijskog učinka razvija se nakon 10-20 minuta. Intravenskim putem, hipoglikemijski učinci glulizina inzulina i topljivog humanog inzulina imaju jednaku snagu. Jedna jedinica glulizinskog inzulina ima istu hipoglikemijsku aktivnost kao jedna jedinica topivog humanog inzulina.

U fazi I kliničkih ispitivanja u bolesnika s dijabetesom tipa 1 je inzulin procijenjena hipoglikemijsko glulisine profila i topljivi humani inzulin, koji se primjenjuju s / c u dozi od 0.15 IU / kg, u različitim vremenskim odnosu na standardnu ​​15 minuta prehrane.

Rezultati istraživanja pokazali su da je inzulin glulizin, davan 2 minute prije obroka, pod istim stupnjem kontrole glukoze nakon obroka kao topiv ljudski inzulin koji se daje 30 minuta prije jela. Kada se primjenjuje 2 minute prije jela, inzulin glulizin osigurava bolju kontrolu glukoze nakon jela od topljivog humanog inzulina koji se daje 2 minute prije jela. Glulizin inzulina, davan 15 minuta nakon početka obroka, dala je istu kontrolu razine glukoze nakon obroka kao topljivi humani inzulin primijenjen 2 minute prije jela.

Faza studije I, provodi se s inzulinskom glulisine, inzulina lispro i humanog inzulina u skupini pretilih pacijenata, pokazalo je da ovi pacijenti inzulin glulisine štedi vrijeme učinka. U ovom istraživanju, vrijeme do 20% ukupne AUC je 114 min za inzulin glulisine, 121 min za inzulina lispro i 150 min za otopljenog humanog inzulina i AUC0-2 sata, odražava već se odlikuju hipoglikemijskim učinkom, bila je 427 mg × kg -1 na inzulin glulisine, 354 mg × kg -1 za inzulina lispro i 197 mg kg × -1 za humanog inzulina.

Dijabetes melitus tipa 1

U 26 tjedna III fazi kliničkih pokusa koji su u odnosu na inzulin lispro glulisine s, ulaz inzulin n / k kratko prije obroka (za 0-15 minuta) u bolesnika s dijabetesom tipa 1 pomoću inzulina glargina bazalni inzulin, inzulin glulisine bio je usporediv s inzulinom lizproom za kontrolu glukoze, što je procijenjeno zbog promjene koncentracije glikiranog hemoglobina (HbA1C) u trenutku krajnje točke studije u usporedbi s ishodom. Uočene su usporedive vrijednosti koncentracije glukoze u krvi određene samo-praćenjem. Uvođenjem inzulin glulizina, za razliku od liječenja inzulinom, lyspro nije zahtijevao povećanje doze bazalnog inzulina.

12-tjedna kliničke studije faze III provode u bolesnika s dijabetesom tipa 1 tretira kao bazalni inzulin glargin, pokazali su da je učinkovitost primjene inzulina glulisine neposredno nakon što je hrana je usporediva s onom za davanje inzulina glulisine neposredno prije obroka (na 0 -15 min) ili topiv ljudski inzulin (30-45 minuta prije jela).

Među pacijentima koji su završili protokol istraživanja, u skupini pacijenata koji su primili inzulin glulizin prije jela, došlo je do znatno većeg smanjenja vrijednosti HbA1C u usporedbi s grupom pacijenata koji su primali topivi humani inzulin.

Diabetes mellitus tipa 2

26 tjedana faze III kliničkog pokušaja s slijedi ga 26 tjedana proširenje u obliku sigurnosnog studije koja uspoređuje inzulina glulisine provedeno je (za 0-15 minuta prije obroka) na topljivi humani inzulin (30-45 min obrok) koji su davani n / a kod pacijenata s dijabetesom tipa 2, osim što se koristi za bazalni izofan inzulin. Prosječni indeks tjelesne mase bolesnika bio je 34,55 kg / m 2. Inzulin glulisine prikazan sam može usporediti s humanog inzulina za promjene koncentracije HBA1C nakon 6 mjeseci liječenja u usporedbi s rezultatima (-0.46% za inzulin i glulisine -0,30% do humanog inzulina, p = 0,0029), a nakon 12 mjeseci tretmana u usporedbi s rezultatima (-0.23% za inzulin i glulisine -0.13% za topljivi humani inzulin, razlika nije pouzdana). U ovoj studiji, većina pacijenata (79%) mijcšala je svoj inzulin kratkog djelovanja s izofanom inzulinom neposredno prije injekcije. 58 pacijenata u trenutku randomizacije koristilo je oralne hipoglikemijske lijekove i primilo upute za nastavak njihove uporabe pri istoj dozi.

Rasno podrijetlo i spol

U kontroliranim kliničkim ispitivanjima u odraslih nije bilo razlike u sigurnosti i djelotvornosti inzulina glulizina u analizi podskupina identificiranih po rasi i spolu.

Na inzulin glulisine supstitucije aminokiselina asparagin u B3 inzulina na položajima lizina i lizinom u položaju B29 s glutaminskom kiselinom doprinosi njegovom brzom apsorpcije iz mjesta injekcije.

Apsorpcija i biodostupnost

Farmakokinetički koncentracija-vrijeme krivulje u zdravih dobrovoljaca i bolesnika s dijabetesom tipa 1 i 2, pokazala su da je apsorpcija inzulina glulisine usporedbi s otopinom humanog inzulina bila je oko 2 puta brže nego kod postizanja najviše oko 2 puta maksimalne koncentracije.

U studiji provedenom u bolesnika s dijabetesom melitusom tipa 1, nakon davanja inzulin glulisina u dozi od 0,15 IU / kg Cmaksimum postignuta je nakon 55 minuta i bila je 82 ± 1,3 mikromol / ml u usporedbi s Cmaksimum topljivog humanog inzulina, koji je postignut nakon 82 minute i bio je 46 ± 1,3 mikromol / ml. Srednje vrijeme zadržavanja u sistemskoj cirkulaciji glulizinskog inzulina bilo je kraće (98 min) nego kod topivog humanog inzulina (161 min). U studiji u bolesnika s šećernom bolesti tipa 2 nakon inzulina glulizina u dozi od 0,2 IU / kg Cmaksimum bio je 91 mikrometre / ml (78 do 104 um / ml).

Za n / uvođenja inzulina glulisine u prednju trbušnu stijenku, bedra ili ramena (deltoidnu) apsorpciju brže kada se primjenjuje u prednju trbušnu stijenku u odnosu na primjenu lijeka u bedra. Stupanj apsorpcije iz područja deltoidnog mišića bio je međuprodukt. Apsolutna bioraspoloživost glulisine inzulina (70%) na različita mjesta injektiranja je bila slična i ima malo varijabilnost između različitih bolesnika (koeficijent varijacije - 11%).

Distribucija i odbitak

Distribucija i izlučivanje glulizina inzulina i topljivog humanog inzulina nakon intravenske primjene su slični; Vd je 13 litara i 22 litara, T1/2 - 13 i 18 minuta.

Nakon n / do uvođenja inzulina, glulisin se izlučuje brže od topljivog humanog inzulina: u ovom slučaju T1/2 je 42 minute u usporedbi s T1/2 topljivi humani inzulin 86 min. U analizi poprečnog presjeka studija glulizina inzulina, kako u zdravih pojedinaca tako iu pojedinaca s dijabetesom tipa 1 i tipa 2, T1/2 bio je u rasponu od 37 do 75 minuta.

Farmakokinetika u posebnim kliničkim slučajevima

U kliničkoj studiji u bolesnika bez dijabetesa i širok raspon bubrežne funkcije (klirens kreatinina veći od 80 mL / min, 30-50 ml / min, manja od 30 ml / min), brz početak učinka inzulina glulisine uglavnom sačuvan. Međutim, potreba za inzulinom u bubrežnoj insuficijenciji može se smanjiti.

U bolesnika s oštećenom funkcijom jetre nisu ispitivani farmakokinetički parametri.

Postoje vrlo ograničeni podaci o farmakokinetici inzulina glulizina kod starijih bolesnika s dijabetesom.

Farmakokinetička i farmakodinamička svojstva inzulina glulisine su u djece (7-11 godina) i adolescenata (12-16 godina) s dijabetesom tipa 1. U obje dobne skupine, glulisin inzulina se brzo apsorbira, a vrijeme do dostizanja i vrijednost Cmaksimum slično onima odraslih. Kao i kod odraslih, kada se izravno primjenjuju prije ispitivanja obroka, inzulin glulizin osigurava bolju kontrolu glukoze u krvi nakon jela od topljivog humanog inzulina. Povećana glukoza u krvi nakon jela (AUC0-6 sati) bila je 641 mg × h × dl -1 za glulisin inzulin i 801 mg x h x dl -1 za topljivi humani inzulin.

Sve o Insulin Apidra od A do Z

Apidra® spada u kategoriju rekombinantne analog humanog inzulina koji se poklapa s njim u intenzitetu djelovanja, ali ima brži i manje trajan. Da bi se postigli željeni rezultati, tvar mora biti propisana od strane liječnika.

Značajke sastava

Lijek je dostupan u obliku otopine koja se mora davati subkutano. Sredstvo je gotovo bezbojna tekućina prozirne konzistencije. U svakom spremniku je prisutno 10 ml tvari. U spremnicima je 3 ml tvari.

U svakom mililitru tvari postoje takvi sastojci:

  • 3,49 mg aktivnog sastojka - glulisin inzulin, koji je identičan s 100 IU humanog inzulina;
  • Dodatni sastojci su trometamol, natrijev klorid, voda, itd.

Načelo rada

Aktivni sastojak lijeka je glulizin inzulina. Sredstvo je alternativa inzulinu koji se proizvodi u ljudskom tijelu. Međutim, molekula se transformira rekombinacijskom metodom. Snaga komponente je identična onoj humanog inzulina. Njezino djelovanje postiže se brže. Međutim, trajanje učinka kraće je.

Glulisin inzulina dovodi do inhibicije procesa sinteze glukoze koji se javljaju u jetri. Zbog uporabe lisnih uši, lipoliza u masnim stanicama je suprimirana, sintezni procesi koji su odgovorni za sintezu bjelančevina se intenziviraju, raspadanje proteinskih komponenti prestaje.

Kada se supstanca primjenjuje subkutano, smanjenje koncentracije glukoze dolazi doslovce poslije 10-20 minuta. Intravenskom upotrebom tvari, aktivni sastojak jednak je ljudskoj izloženosti inzulinu. Jedinica komponente lijeka je identična s 1 jedinicom humanog inzulina.

Tijekom perioda kliničkih ispitivanja ustanovljeno je da upotreba apidre 2 minute prije jela omogućuje praćenje volumena glukoze u krvi nakon završetka prehrane. Lijek još bolje kontrolira sadržaj glukoze od upotrebe humanog inzulina 30 minuta prije jela.

Indikacije i ograničenja za uporabu

Upute za uporabu apidrija ukazuju da se tvar koristi za suzbijanje manifestacija dijabetesa melitusa, što zahtijeva inzulinsku terapiju. Tvar se može propisati odraslim osobama, adolescentima i djecom nakon 6 godina.

Ključne kontraindikacije za uporabu tvari uključuju sljedeće:

  1. Dob starije od 6 godina - to je zbog ograničenja kliničkih podataka o uporabi tvari u
  2. Djeca mlađeg doba;
  3. Prisutnost hipoglikemije;
  4. Prekomjerna osjetljivost na aktivni sastojak ili druge sastojke lijeka.

Izuzetno je točna upotreba pčelinjaka u razdoblju djeteta. Ljudi koji imaju zatajenje jetre možda će trebati smanjenje doze inzulina. To je zbog smanjenja glukoneogeneze i usporavanja metaboličkih procesa inzulina.

Smanjenje volumena aktivne tvari može se promatrati s otkazivanjem bubrega. To vrijedi i za starije pacijente, što je posljedica smanjene funkcije bubrega.

Značajke korištenja

Da bi se postigli željeni rezultati, tvar se treba davati neposredno prije jela - za 0-15 minuta. To se može učiniti nakon jela. Lijek se koristi u režimima koji uključuju inzulin srednje ili dugotrajne izloženosti ili alternative bazalnim tvarima - lantus. Lijek treba kombinirati s sredstvima u obliku tableta, što omogućuje smanjenje razine šećera u krvi.

Doziranje se odabire pojedinačno. Preporuča se da apiprace bude podvrgnut subkutano. Također se može upotrijebiti produljena subkutana infuzija, koja se provodi pomoću inzulinske pumpe.

Lijek se ubrizgava u potkožno tkivo, koje je lokalizirano na kukovima, abdomenu, ramenima. S produljenom infuzijom, sredstvo se može injektirati isključivo u celulozu želuca. Zoni uvođenja moraju se izmjenjivati.

Brzina asimilacije, vrijeme pojavljivanja i trajanje djelovanja određuju područje ubrizgavanja, razinu fizičkog napora i druge čimbenike. Subkutane injekcije u zonu trbušne zidine dovode do ubrzavanja asimilacije, u usporedbi s ostalim mjestima.

Tvar u spremnicima treba koristiti uz pomoć injekcijske šprice ili sličnih naprava. Vrlo je važno slijediti upute za punjenje spremnika, povezivanje igle i davanje lijeka. Važno je napraviti vizualnu provjeru lijeka prije korištenja uloška. Za injekcije možete koristiti samo bezbojnu tekućinu prozirne konzistencije. Ne smije sadržavati čvrste elemente.

Prije uporabe, uložak se najprije ostavlja nekoliko sati na sobnoj temperaturi. Prije upotrebe tvari iz spremnika važno je ukloniti sve mjehuriće zraka. Nakon davanja lijeka, patrone se ne mogu ponovno napuniti.

Ako je štrcaljka oštećena, opet joj je zabranjeno primijeniti. Ako uređaj ne uspije, otopina iz spremnika može se staviti u malu štrcaljku koja je prikladna za upotrebu inzulina u volumenu od 100 IU / ml.

Zatim se primjenjuje lijek. Olovka za štrcaljku koja je prikladna za ponovnu upotrebu može se koristiti za injekcije samo jednom pacijentu. To će spriječiti infekciju u tijelu.

Nema podataka o povezanosti s inzulinom. Stoga se ovaj lijek ne smije kombinirati s drugim ljekovitim tvarima. Iznimka je samo humani inzulin NPH.

Farmakokinetička svojstva inzulina obično se čuvaju kod osoba koje pate od oštećene funkcije bubrega. Ali potreba za ovom tvari može se smanjiti s oštećenom funkcijom bubrega.
Svojstva lijeka kod ljudi koji imaju problema s radom jetre, nisu proučavani. U bolesnika s oštećenjem funkcije jetre potreba za ovom supstancom može se smanjiti. To je zbog smanjene mogućnosti za glukoneogenezu. Također, ovaj proces utječe smanjen metabolizam aktivne tvari.

Odsutna je dovoljna količina informacija o farmakokinetičkim svojstvima kod starijih osoba s dijabetesom. Uz odstupanja u funkcioniranju bubrega, može doći do smanjenja potrebe za primjenom inzulina.

Nepovoljne reakcije

Najčešća i opasna nuspojava inzulinske terapije je razvoj hipoglikemije. Obično se to stanje opaža kada se koristi inzulin u dozi koja je znatno veća od potrebne.

Nuspojave koje su povezane s upotrebom lijeka uključuju sljedeće:

  1. Pri promjeni metaboličkih procesa vrlo često dolazi do hipoglikemije, što je popraćeno neugodnim manifestacijama. To uključuje hladnog znojenja, izbjeljivanje dermisa, umor. Također, osoba može imati simptome tjeskobe, podrhtavanje ekstremiteta, nervozne prekomjerne primjene, oslabljene svijesti, pospanost. Često hipoglikemija karakterizira jaka palpacija, glavobolja, mučnina. Kako ova država raste, nestaju nesvjestice i konvulzije. Može postojati i stalni ili privremeni poremećaj funkcije mozga. U posebno teškim situacijama postoji opasnost od smrti.
  2. Kada su zahvaćene kože i potkožnih struktura, često se javljaju simptomi alergije. Oni se manifestiraju u obliku gušenja, osjeta svraba, hiperemija na području administracije. Ako nastavite s liječenjem, ovi će simptomi proći. U rijetkim slučajevima primjećuje se lipodistrofija. Najčešće je posljedica kršenja izmjene zona uporabe inzulina ili ponovnog uvođenja agensa u istu zonu.
  3. Reakcije prekomjerne osjetljivosti karakterizirane su gušenjem, osjećajem suženja u prsima, svrbež. Često postoje pčele i alergijski dermatitis. U složenim situacijama postoje generalizirane alergijske reakcije, uključujući anafilaktičke. Oni predstavljaju stvarnu opasnost za život.

predozirati

Odsutan je specifičan podatak o analizi simptoma predoziranja apidre. Međutim, s produljenom upotrebom povećane doze ljekovite tvari, postoji opasnost od hipoglikemije različite težine.

Terapija tih stanja određena je stupnjem njihove težine:

  • Stanja blage hipoglikemije mogu se upravljati konzumiranjem glukoze ili hrane sa sadržajem šećera. Stoga, osobe koje pate od dijabetesa moraju uvijek imati bombon, šećer ili kolačiće s njima. Također savršeno voćni sok.
  • Složeni slučajevi hipoglikemije, koji su popraćeni sinkopijom, uklanjaju se primjenom 0,5-1 mg glukagona. Tvar se može koristiti intramuskularno ili subkutano. Također se može primijeniti intravenski primjena glukoze. U nedostatku odgovora unutar 10-15 minuta, glukagon se može primijeniti. Kada osoba ponovno vrati svijest, mora dati ugljikohidrate. To će spriječiti drugi napad hipoglikemije. Zatim se pacijent mora hospitalizirati u bolničkom odjelu. To pomaže ustanoviti uzroke složene hipoglikemije i nakon toga izbjeći pojavu takvih stanja.

Značajke interakcije

Istraživanja specifičnosti interakcije lijekom s lijekovima nisu provedena. Međutim, može se zaključiti da su značajne reakcije malo vjerojatne.

Vrijedno je razmotriti sljedeće značajke interakcija:

  1. Kombinacija s oralnim hipoglikemijskim supstancama, fibrata, propoksifena, ACE inhibitora povećava hipoglikemijsku aktivnost inzulina, a također povećava tendenciju razvoja hipoglikemije. Isto se može reći io kombinaciji apidre sa salicilatom, sulfonamidima, fluoksetinom, pentoksifilidinom.
  2. Simultano korištenje s danazol, diuretici, simpatomimetike kortikosteroid hormona, estrogena može smanjiti hipoglikemijski djelovanje inzulina. Isti učinak je opažen kada se lijek kombinira s progestinima, antipsihotičkim tvarima, derivatima fenotiazina.
  3. Takva sredstva poput beta-adrenoblokova, litijevih soli, etanola i klonidina dovode do pojačanja ili slabljenja hipoglikemijskih svojstava inzulina.
  4. Kada se lijek kombinira s pentamidinom, postoji rizik od hipoglikemije i naknadne hiperglikemije.
  5. Korištenje lijeka u kombinaciji s lijekovima koji imaju simpatolitičku aktivnost može izazvati smanjenje ozbiljnosti ili slabljenja znakova refleksne adrenergičke aktivacije. Ovaj učinak je opažen kada se lijek kombinira s klonidinom, gvanididinom, reserpinom.

Nije provedena analiza kompatibilnosti glulizina inzulina. Stoga ne vrijedi kombinirati pčelinjak s ostatkom elemenata. Jedina iznimka je inzulin inzulina u ljudi. Kada se koristi tvar kroz infuzijsku pumpu, strogo je zabranjeno kombinirati ga s drugim lijekovima.

analoga

Inzulin apidra ima niz analoga:

Značajke pohrane

Lijek treba biti pohranjen u kutiji s kartonskom kutijom izvan zone pristupa za svjetlo. Temperatura bi trebala biti 2-8 stupnja. Ne možete zamrznuti lijek. Vrlo je važno zaštititi ga od djece. Nakon otvaranja pakiranja proizvod treba koristiti unutar 4 tjedna. Na pakiranju treba zabilježiti vrijeme prve uporabe lijeka.

Recenzije

Recenzije apidre svjedoče o visokoj učinkovitosti ovog lijeka:

Apidra je učinkovit lijek koji pomaže u borbi s simptomima dijabetesa. Propisujte da lijek treba biti isključivo liječnik. Time ćete izbjeći opasne nuspojave i postići željene rezultate.

Apidra®.

  • hero198910
  • 30. listopada 2009
  • 07:52

Ja sam na apidre prvog mjeseca, inzulin bez vrhova, pokazatelji razine glukoze su smanjeni, ali. pojavile su se gotovo svakodnevne glavobolje, ne mogu ih povezati ni na što drugo.Vratio sam se starom inzulinu tjedan dana, prošla glavobolja, ali šećer je skočio.

  • hajka
  • 30. listopada 2009
  • 13:58

Ja Apidra® za godinu dana, sviđa mi se, to osjećaj zamechatelno.Kolyu Apidra® kombinaciji s Lantus® (inzulin-dugo, bezpikovy) zajedno su pojačali svoje djelovanje :))) glavobolje ili čak nikakve nuspojave su primjetili :) )

  • 07 = zakonodavstvo65
  • 30. listopada 2009
  • 15:23

Bio sam na pčelinjaku od početka - gotovo 4 godine. Mnogi krajevi iz St. Petersburga me uvjeravali da se prebacujem na starije inzuline (uključujući i tijekom trudnoće), ali nisam se počela mijenjati, jer cijelu Europu i Ameriku na majmunu, a on je savršen za mene!))

  • nevidljiv
  • 30. listopada 2009
  • 17:56

i na apidri se počela oporaviti.. ((vratio se u Humalog

  • organski
  • 30. listopada 2009
  • 20:48

Ja sam na appere od siječnja 2009. To mi se jako sviđa. Prošao je od Humalog-Khumuline do Apidre i Lantusa. Velika razlika u korist ovog potonjeg! Smanio je dozu gotovo na 2/3, šećeri su prestali preskočiti, stabilizirali su se. Bio sam ugodno iznenađenje. Napišite oporaviti čelika Apidra®.. A s druge strane, ja.. ja sam ovdje samo moja endo uzrujana - Sada sam bez benda na VTEK u studenom će se ići.. ako potvrditi grupu, a zatim prestati primati Apidra® (((endo, rekao joj je da samo regionalni primatelji primaju.. (((Čak ni mislio otići na ovaj vtek..

  • orleans8702
  • 30. listopada 2009
  • 20:58

Natasha: o) TASHKA: o) Myakonkova

Ja sam na majmunu za prvi mjesec. Inzulin bez vrhova

To je kao bez vrhova?)))) Apidra je analog inzulina iznimno kratkog djelovanja. To po definiciji ima vrhunac.

  • aurora48
  • 30. listopada 2009
  • 21:36

A koja je tvoja regija?

  • McMullen
  • 30. listopada 2009
  • 11:30 sati

Nisam osjetio razliku između apidre i humalogista općenito.

  • @ sylow5
  • 30. listopada 2009
  • 23:53

Dobar dan! Ja sam također na Apidri i Lantusu. Naime, na majmunu lipnja 2009. Vrlo zadovoljan! Sahara je osjetno opala. Nema potrebe za zalogajeima, duboke hiper-ovi su nestale. Usput, također je primijetio da je utipkana težina. Umjesto toga, ona se čak i ne regrutira, ali se ne odbacuje tijekom trudnoće. Ja jedem vrlo malo.

Bojim se samo izgubiti ovo čudo znanosti i tehnologije u svjetlu aktualnih promjena u zdravstvenoj zaštiti (((

  • organski
  • 31. listopada 2009
  • 11:35

Ural FD, Chelyabinsk regija, Chelyabinsk

  • porosity199805
  • 6. studenog 2009
  • 16:10

Ovdje idem čitati. Nešto od čega je donijela za ilustraciju. Tko želi - postilayte.

Razvijaju se mnogi novi lijekovi koji olakšavaju stanje malih bolesnika. Tako je Ministarstvo zdravstva Izrael odobrilo korištenje inzulina pod nazivom "Apidra". To je analog od brzog djelovanja inzulina za djecu od 6 godina koji pate od dijabetes melitusa. Odobrenje recepcije inzulina "Apidra" temelji se na rezultatima 26-tjedne otvorene studije koju je provela FDA, u kojoj je sudjelovalo 572 djece. Rezultati istraživanja dokazali su sigurnost i učinkovitost ovog lijeka kod djece i adolescenata. Nedavno je inzulin "Apidra" registriran u SAD-u i dopušten za djecu od 4 godine, u EU - za djecu i adolescente, počevši od 6 godina starosti. Inzulin "Apidra", ima brz nastup i kratko trajanje djelovanja. To je indicirano za bolesnike s tipom 1 i dijabetesom tipa 2 s početkom u dobi od 6 godina. Lijek postoji u obliku štrcaljke ili inhalatora. "Apidra" daje pacijentima veću fleksibilnost u odnosu na vrijeme ubrizgavanja i obroka. Ako je potrebno, inzulin "Apidra" može se koristiti zajedno s dugog djelovanja inzulina, kao što je "Lantus".

  • 07 = zakonodavstvo65
  • 7. studenog 2009
  • 01:22

Pa, da, vjeruje se da je Apidra brata Lantusa.

  • porosity199805
  • 7. studenog 2009
  • 01:24
  • aurora48
  • 7. studenog 2009
  • 08:33

Zapravo, negdje sam pročitao da je Akrapid brat apidry

  • porosity199805
  • 7. studenog 2009
  • 18:00
  • adenine5609
  • 09. studenog 2009
  • 01:18

Sam sam doživio ovaj inzulin, prije otprilike 7 godina, dobio sam ga, hrpa trake, svaki tjedan sam pregledan, samo prazne boce morali su se vratiti.

  • dostavljač
  • 09. studenog 2009
  • 23:24

Stvarno se sviđa, u kombinaciji s Lantusom

  • repeater2611
  • 12. studenog 2009
  • 23:56

Vrlo sam zadovoljan rodom. i lantus i lisne uši.

jedan acaprade deprecirao sat vremena nakon jela. ali ovdje. Dobivam i umrljam se :)

  • aurora48
  • 13. studenog 2009
  • 00:18

Znam da je prijatelj na Akrapidi često gipuet, iako jede puno))))

  • repeater2611
  • 13. studenog 2009
  • 00:21

pa sam se preselio u Apidru. Hypo je nestao. A noć je nestala zbog Lantusa.

  • playground198604
  • 19. prosinca 2009
  • 16:18

i bio sam prvi put na apyrrox u bolnici. bilo je vrlo povoljno nakon što je obrok za ubod. i ako se šećer brzo brzo smanjuje. i upravo sada na mužiću s hummologom posađenim džamijom započela je prije jela = (

  • motet
  • 19. prosinca 2009
  • 20:04

I zašto ste se prebacili?

  • scripture198307
  • 19. prosinca 2009
  • 20:52

Apidra + lantus Također sam iskusio akciju

  • playground198604
  • 19. prosinca 2009
  • 21:25

Nisam prolazio i endokrinolozi su premješteni.. lisice ne daju se = ((((

  • playground198604
  • 19. prosinca 2009
  • 21:25
  • pugh8425
  • 24. prosinca 2009
  • 16:29

I reci mi koliko je Apidra i koliko je lako kupiti? Endokrinolog u klinickoj klinici kaže da su novorapid i apidra apsolutni analozi, a ne žele prevesti (mogu joj naplatiti lovore)))). Znam razliku, pa želim pokušati. Štoviše, prema drugom kraju - prijelaz s HP-a na stražnji i stražnji prolaz bez ikakvih posljedica.

  • commission4834
  • 29. siječnja 2010
  • 18:03

dok je u bolnici ležao novorođenčad opaljen, ispražnjen i majmun je dobio! na novorapida više se sviđa!

  • core198612
  • 8. veljače 2010
  • 10:59

Humalog, Novorapid i Apidra su apsolutni analozi?

Imaju li malo razlika?

  • playground198604
  • 8. veljače 2010
  • 00:23

novorapid neznayu humalog pricked i apiadra cola. Lisne su češće i brže. od Humalogista

  • audicija
  • 8. veljače 2010
  • 13:24

Kad sam se prebacio na Apidru, rečeno mi je da je izvorno razvijen kao par Lantusu, a Apidra je lakše držati težinu u normi.

  • deset
  • 13. veljače 2010
  • 17:58

Reci mi, molim vas, koliko brzo se afidra počinje djelovati, njegov vrhunac i kada se zaustavlja?

  • aurora48
  • 13. veljače 2010
  • 18:35

Kratki i ultra kratkog djelovanja inzulina trenutno uključuju tri nova lijeka - lyspro (humalog), aspart (novi brzo, novalog) i glulisin (apidra). Njihova značajka - u bržem početku i kraju akcije u usporedbi s običnim "jednostavnim" ljudskim inzulinom. Brzi početak učinka smanjenja glukoze novog inzulina posljedica je ubrzane apsorpcije iz potkožnog masnog tkiva. Karakteristike novih inzulina omogućuju smanjenje vremenskog intervala između njihovih injekcija i unosa hrane, smanjenje razine hranjive glikemije i smanjenje učestalosti hipoglikemije.

Početak djelovanja lyspro, aspart i glulisin se javlja u rasponu od 5 do 10-15 minuta, maksimalni učinak (vršno djelovanje) nakon 60 minuta, trajanje djelovanja je 3 do 5 sati. Ovi se inzulini daju 5 do 15 minuta prije jela ili odmah ispred njega. Utvrđeno je da primjena inzulina lispro odmah nakon obroka također osigurava dobru kontrolu glikemije. Međutim, važno je zapamtiti da davanje tih inzulina 20 do 30 minuta prije jela može dovesti do hipoglikemije.

Pacijenti koji se prebacuju na uvođenje ovih inzulina trebaju imati veću vjerojatnost da kontroliraju razinu glukoze u krvi dok ne nauče korelirati količinu konzumiranih ugljikohidrata i dozu inzulina. Stoga su doze lijekova u svakom pojedinom slučaju utvrđene pojedinačno.

Ako se primijeniti samo Humalog (Inzulin lispro), ili novi Rapid Novolog (aspart inzulin) ili Apidra® (inzulin glyulizin), mogu se primijeniti na 4 - 6 puta dnevno, te u kombinaciji s dugim djelovanjem inzulina - 3 puta na dan. U izuzetnim slučajevima dopušteno je višak jedne doze od 40 jedinica. Ovi inzulini proizvedeni u bočicama mogu se miješati u jednoj štrcaljki s humanim inzulinskim pripravcima s dužim trajanjem djelovanja. U tom slučaju inzulinski se injekcijski inzulinski injekcijski injekcijski injekcijski injekcija najprije injektira. Injekciju treba obaviti odmah nakon miješanja. Ovi inzulini, proizvedeni u patronama (specijalnim rukavima), nisu namijenjeni za pripremu smjesa s bilo kojim drugim inzulinom.

  • honeysuckle4837
  • 14. veljače 2010
  • 10:43

Da, Apidra + Lantus je idealan par. Ja sam na pčelinjoj skoro šest mjeseci, šećer je postao malo bolji, ne želim jesti manje nego na pivo. I sada sam koristio pčelinjak tjedan dana u pumpi!

  • motet
  • 14. veljače 2010
  • 13:03

Inna, Ti si više sreće u pronalaženju što mislim)) Ja, na žalost, također živjeli u Apidra® i samo je znao da je ona vrlo brzo počinje djelovati brzo i zaustaviti, ali nije bilo nikakvih pojedinosti. Hvala na starom!

  • aurora48
  • 14. veljače 2010
  • 16:14

tako Laura! I dalje ne nalazim da se ja ne smijem)))

Svatko mi kaže: "Zavidim ti, koliko je strpljenja dovoljno!")))

  • secretariat6485
  • 23. prosinca 2011
  • 03:36

(premještena iz stare teme: Pitanje: tko dobiva apirus o invalidnosti?)

Iako nije bilo grupa, apipra je izdana bez ikakvih problema. Danas sam formalizirala invalidnost, ali moj endo upozorio je da primatelji savezne pomoći nisu dobili apirus.. Vrlo uzrujan! Dakle, zapravo, moje pitanje je - imamo li takve ljude koji su na bendu i ipak dobili apyrro?

5 studeni 2009 u 23:56 | Obradi | ovo je spam | odgovor

Maria! Bilo kakvo odbijanje treba navesti u pisanom obliku i sastaviti u obliku potpisivanja, dekripcije, osobnog pečata, pečata medicinske ustanove. A također i potpisi glavnog liječnika i liječnika.

I barem u nekoliko primjeraka.

6 Nov 2009 u 15:22 Uredi | Obriši | Odgovori

I tek onda shvatiti i vgorzdrave i, ako je potrebno, na sudu - što, kako, zašto i zašto.

Svi takvi odbijanja riječima, prvenstveno su usmjereni na činjenicu da osoba neće pronaći ništa za saznati.

6. studenoga 2009. u 15: 25 | Uredi | Izbriši | Odgovoriti

Razlozi mogu biti različiti. Jedan - samo uzmi riječ. Druga je od lažne skromnosti.

Treći - gorodost neće dopustiti (

Četvrti je čisto njihov strah - kako-što se nije moglo dogoditi.

Ovo je osobni izbor svih.

6 Nov 2009 u 15:27 | Uredi | Brisati | Odgovoriti

Lara! Fond socijalnog osiguranja je naš glavni asistent! Morate saznati postoji li Apidra na popisu Federalnih pogodnosti! Usput - terapeuti također imaju takve popise! A ako postoji Apidra, onda moramo učiniti kako je Lara napisala Zavod za javno zdravstvo ili Tužiteljstvo! A ako Apidra nije, onda se prebacite na drugi inzulin, i to mu se daju!

6. studenog 2009. u 16: 04 | Uredi | Brisati | Odgovoriti

Evo popisa za Federale

6. studenog 2009. u 16: 09 | Uredi | Izbriši | Odgovoriti

Inzulin topivi (ljudski genetski inženjer)

otopina za injekcije

Inzulin-izofan (genetski modificiran)

subkutane suspenzije

Čitam za informacije. No, nije točno navedeno kakav je inzulin po imenu samo općenito.

6. studenog 2009. u 16: 50 | Uredi | Brisati | Odgovoriti

Ekaterina Kirillova, nema apidre samo novorapid, levemir, novomix, lantus, actrapid, inumani koji su malo.

6 studeni 2009 u 16:56 | Obradi | Obriši | Odgovori

Hvala, djevojke, za svoje komentare! Doista, ne postoji na popisu (ali ja ću tražiti terapeuta za popis). Vidjet ćemo tamo.. Šteta je ako nema pastira.. (

6. studenog 2009. u 18: 14 | Uredi | Izbriši | Odgovoriti

Potpuni gluposti. Svaki inzulin izdan je na federalnoj osnovi! Ono što se ispostavlja, aphrodis se proizvodi u određenoj regiji, a samo je u tome da je regionalni popis uvijek lošiji zbog lošeg financiranja. Za mene terapeuta previše tjestenina i oko popisa, te o činjenici da nema lijekova. I u Kremlju napisao, sve se odmah pojavilo)))

6 studeni 2009 u 19: 37 | Uredi | Brisati | Odgovoriti

Ja, također, mislim kao Mikhail.

Iako možemo imati apsurdnost (

6. studenog 2009. u 8:32 sati | Uredi | Brisati | Odgovoriti

Oh, Michael. Dao si mi nadu.

Ali, to je (endo) nije tako kaže.. Tip Apidra® nije kupio na saveznoj razini, samo regije.. (Pa, ja, u tom slučaju, također, Kremlj će pisati - ne biti lijen)

6 Nov 2009 u 21:55 | Uredi | Brisati | Odgovoriti

Maria! Za početak, pitajte FSS!

Objavljeno | 6. studeni 2009 u 23:08 | Uredi | Brisati | Odgovoriti

Inessa-barunica Kostyuchenko, gdje-gdje pitati. Imam terapeuta - dobar prijatelj, on neće zavarati..

6 studeni 2009 do 23: 12 | Uredi | Izbriši | Odgovori

  • secretariat6485
  • 23. prosinca 2011
  • 03:43

(premještena iz stare teme: Pitanje: tko dobiva apirus o invalidnosti?)

Fond socijalnog osiguranja! Ali ako terapeut pomaže, ne možete ići tamo!

6 Nov 2009 u 23:14 | Uredi | Brisati | Odgovoriti

AA na koji način je sir? Pa, neka terapeut, jednom prijatelj, potroši vas kao regionalni, a ne saveznički primatelj! Ili idite na drugi inzulin.

6 Nov 2009 u 23:29 | Uredi | Brisati | Odgovoriti

Liječnik koji može biti i djevojka dobra, da je sama slabo informirana u suptilnosti

7 studeni 2009 u 0:49 | Uredi | Obriši | Odgovori

Liječnik je dobar prijatelj, a ne prijatelj;))

Objavljeno | 7. studeni 2009 u 22:03 | Uredi | Brisati | Odgovoriti

U tom kontekstu, spol ne igra ulogu.

Objavljeno | 7. studeni 2009 u 22:07 | Uredi | Brisati | Odgovoriti

Inessa-Barunica Kostyuchenko, hvala što ste dešifrirali FSS!

Michael "TROLL" Chernov, i to je moguće, tako da su tako proveli? S druge strane, uvijek ću moći prebaciti inzulin.. Volim pčelariju! Morati se vratiti farmeru. (

7.11.2009. U 22: 35 | Uredi | Brisati | Odgovoriti

Čini se da ako postoji invalidnost, tada savezna privilegija, a ako ne onda regionalna. Također sam pisao Ministarstvu zdravstva kada nije bilo inzulina. Čak su mi odgovorili. Napisali su da trebaju moje podatke.. Puni naziv, prezime, patronimika i adresa, kao što je bez ovog pisma, ne uzima se u obzir, a kad sam završio pisanje odgovora više nije došao. : ((((

8. studenog 2009. u 17: 20 | Uredi | Izbriši | Odgovori

Čini se da ako postoji invalidnost, tada savezna privilegija, a ako ne onda regionalna.

8. studenog 2009. u 18: 51 | Uredi | Izbriši | Odgovoriti

ako postoji lijek koji je vitalan za regionalnu, onda je recept može istaknuti pravo. Stalno tako i liječnici.

8. studenog 2009. u 19: 15 | Uredi | Izbriši | Odgovori

Na recepte stavite kodove: Savezna ili regionalna! Stavio sam 081, dobijem Federalke!

8. studenog 2009. u 19:52 | Uredi | Brisati | Odgovoriti

Mislim da možete ponovno napisati šifru. Liječnik može.

8 studeni 2009 u 19: 57 | Uredi | Brisati | Odgovoriti

Nisam znao. (I terapeut može propisati inzulin? Ili... svejedno, idi za njim u taj ured, gdje sjedim moj kraj! (I istaju ga sestra.

8. studenoga 2009. u 20:00 Uredi | Obriši | Odgovori

8. studeni 2009 u 21:01 | Uredi | Brisati | Odgovoriti

Maria! Zapravo, terapeut piše sestru!

8 Nov 2009 u 21:03 | Uredi | Brisati | Odgovoriti

Lara! Federalni recepti ispisuju na kopme! S barkodovima! U ljekarnama se sve recepte provjeravaju i putem računala!

8 Nov 2009 u 21:04 | Uredi | Brisati | Odgovoriti

Neću se raspravljati. Svaki je dan drugačiji (

budalaština Romashka))

Ovdje sam noshus kao kokoš sa svojim torbu ((sretseptami inzulin drugi tjedan ne mogu otovarit. Sutra će vjerojatno ići Gorzdrav dobiva markicu na recept u drugu ljekarnu u otovarit (

8 studeni 2009 u 21:09 | Uredi | Brisati | Odgovoriti

Inessa-Baronessa Kostyuchenko, imamo liječnika u uredu točno u uredu, nikakva medicinska sestra ništa ne piše.. A ne terapeut, ali endo daje inzulin! I federalci.. Pa, svugdje, pa vjerojatno - Endo je napisao u karti, idite na jednoj prostoriji, ispisujete recept, idite na endo - ona potpisuje, idete, možete staviti otisak u drugom uredu. Zatim u ljekarnu.

8 Nov 2009 u 21:14 | Uredi | Brisati | Odgovoriti

Imamo svaki recept u 3 primjerka.

8. studenog 2009. u 21:22 Uredi | Obriši | Odgovori

Pa, mi, također, kao što je endo ostavio sebe, čini se. Jedan u ljekarni i posljednji na kartici. Zar ne?)

8 Nov 2009 u 21:31 | Uredi | Brisati | Odgovoriti

  • secretariat6485
  • 23. prosinca 2011
  • 03:45

(premještena iz stare teme: Pitanje: tko dobiva apirus o invalidnosti?)

8 Nov 2009 u 21:32 | Uredi | Brisati | Odgovoriti

Točno tako! No, terapeut, koji inzulini daje, dužan je napisati i na karti! Sve počiva na plijenima - i oegionalnim i saveznim

8. studeni 2009 u 22: 13 | Uredi | Brisati | Odgovoriti

Daju mi ​​epaidru, iako rijetko mnogo, iako češće.

Imam invaliditet, ali imam 15 godina i živim u Ukrajini. i oni koji nakon 18 godina ne daju inzulin za mene!

16. veljače 2010 u 16: 20 | Uredi | Izbriši | Odgovoriti

Možda će Janukovič, kao zagovornik Rusije, pogledati nas i potpisati izmjene i dopune zakona o opskrbi dijabetičara s pčelinjom))

16. veljače 2010 u 16:44 | Uredi | Obriši | Odgovori

u Sankt Peterburgu, nemaju skrb za saveznu... (na invaliditet)

16 Veljača 2010 u 17: 31 | Uredi | Obriši | Odgovori

By federalka - to nije invaliditet. Imam apipra na Federarku prije tjedan dana.

16 Veljača 2010 u 17:53 | Uredi | Brisati | Odgovoriti

Federalne naknade odobravaju se samo osobama s invaliditetom. Ovo je u Rusiji!

Anna! A ako ste u invalidnosti i imali Apidra, onda se pojavila na Federalnom popisu.

16 veljača 2010 u 17:55 | Uredi | Brisati | Odgovoriti

. To su dvije različite stvari. Ili nešto nedostaje? Kad sam primila svoje afrodizijake, jedna žena je bila ogorčena zbog toga što postoje saveznici, a nema invalida.

16 Feb 2010 u 18:03 | Uredi | Brisati | Odgovoriti

Rečeno mi je da je invalidnost = federalke.. bez invaliditeta = regionalka.. kao ova..

16. veljače 2010 u 18: 05 | Uredi | Izbriši | Odgovoriti

Anna! Ova žena vas je zbunila!)))

ona može biti onesposobljena, odbila savezne beneficije!

17. veljače 2010. u 4:35 sati | Uredi | Brisati | Odgovoriti

Na Legacy of Fatyukhin

apipra ne uključuje našu državu u saveznu povlasticu (((.i je dovoljan još jedan kratki inzulin.) Aktivna društva mogu dijabetično napisati pismo opravdanja i bm ​​će se čuti

20 Nov 2011 u 21:10 | Uredi | Brisati | Odgovoriti Prevedi

Anna, ne postoji. Što točno dati saveznicima (invalidi) je riješeno na državnoj razini, a što da se regiji (dijabetičari bez skupine) odlučuje regionalna uprava. Inessa je u pravu, ako osoba s invaliditetom odbija pružiti lijekove, tada neće dobiti inzulin. Odbio, a zatim odbio.

Apidra za savezne beneficije izdana je u svim regijama. Samo u nekim područjima postoji mudrost s njegovim prijemom. Mi, na primjer, endokrinolozi u prethodnoj godini pišu zdravstvenom odjelu posebnu peticiju, koja navodi pacijente koji trebaju apyrrope, jer naknada za bilo koji drugi inzulin nije moguća ili alergija itd. I takvi drugovi dobivaju majmun.

21 studeni 2011 do 0:19 | Uredi | Izbriši | Odgovori

  • pjeniti se
  • 28. rujna 2013
  • 19:46

Recite mi, koji su se samostalno prebacili iz Novorapida u Apidru? Otišao sam u bolnicu, moj liječnik je na odmoru. Sestra kaže da, H-Da, on umjesto toga nudi Apidu. Ali ne znam koliko će jedinica ubiti i kakvu reakciju tijelo može imati na novi inzulin.

  • equinoctial5552
  • 22. rujna 2014
  • 02:21

Pozdrav, sada sam na lisnjevima i lantusu, ali još mi reci što je bolje od lisnih uši ili novorođenčadi

  • jag7677
  • 21. listopada 2014
  • 15:58

Novorapid umjesto lisnih uši odlučio je pokušati isključivo iz zanimanja. Razlika između njih gotovo je nijedna, ali novorapid kao što je mekša i glatko radi za mene tako da se čini

  • saosjećati
  • 8. siječnja 2015
  • 18:57

Dečki mi kažu kakav je inzulin NovoMiks

Više Članaka O Dijabetesu

Skrivena prijetnja: skriven dijabetes mellitus u trudnoćiLatentni ili latentni (autoimuni) dijabetes često se javljaju kod pacijenata starijih od 30-40 godina.Ovaj oblik dijabetesa se također ponekad naziva i dijabetesom tipa 1.

Poštovani dijabetičari! Ovaj članak opisuje načela prehrane za prehranu broj 9 (tablica broj 9) - propisana od strane službene medicine danas dijeta za osobe s dijabetesom.

Za dijabetičare je zabranjeno korištenje mnogih proizvoda. Dakle, osobe s dijabetesom trebale bi zaboraviti na kolače, slastice, osobito čokoladu, zamrznute deserte, neke plodove i, naravno, slatku pečenu robu.